Muğla, il oluşunun 100. yılında tanıtımla

Muğla, il oluşunun 100. yılında tanıtımla markalaşacak -30 Ekim 1913te il olan Muğla, il oluşunun 100. yılı olan 2013te yurt içi ve yurt dışında eşsiz doğal ve tarihi güzellikleri tanıtılarak yeni destinasyonlar yakalamaya çalışac


MUĞLA (A.A) - 30 Ekim 1913te il olan Muğla, il oluşunun 100. yılı olan 2013te yurt içi ve yurt dışında eşsiz doğal ve tarihi güzellikleri tanıtılarak yeni destinasyonlar yakalamaya çalışacak.
     Muğla Valisi Fatih Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğlanın il oluşunun 100. yılını fırsata dönüştürecek kalıcı çalışmalar yapmak için projeler hazırladıklarını, Muğlanın dünyada marka haline gelmesi, tanınırlığının artması için var olan kaynakları harekete geçireceklerini söyledi.
     İl oluşunun 100. yılı olan 2013te Muğlayı eşsiz doğa ve kültürel güzellikleri ile yurt içi ve yurt dışında tanıtmaya hazırlandıklarını belirten Şahin, Muğlayı bir kere gören vazgeçemiyor. Kentimizin birbirinden güzel mekanları var, ama biz hala bilinmiyoruz. Bu, en önemli eksikliklerimizden biri. Dünyanın değişik ülkelerinde Muğlayı hala bilmeyen, buraları görmemiş insanlar var. O yüzden bu tanıtım sürdürülebilir olmalı. Şu an hak ettiğimiz yerde değiliz dedi.
     Şahin, Muğlanın tanıtımı için yapılan çalışmalarda profesyonel şirkeler ile görüşmeler yapıldığını, yapılan değerlendirmeler sonucunda turizm alanında tecrübesi olan bir şirket ile projenin yürütülmesi kararı aldıklarını kaydetti.
     Çalışmaları Muğla Hizmet Vakfının yürüteceğini vurgulayan Şahin, şunları söyledi:
     100. yıl kitabının oluşturulması başta olmak üzere Muğlanın tanıtılmasına yönelik kısa filmler hazırlayacağız. Kurumsal kimlik çalışması ve sosyal medyayı da kullanarak Muğlanın Türkiye ve uluslararası alanda isminin duyurulması için tanıtımlar yapacağız. Bu çalışmaları yaparken düşüncelerine ihtiyacımız olan insanlar var, bunların düşüncelerine başvurulacak. Farklı kitlelere ulaşıp Muğlayı nasıl görmek istedikleri sorulacak. Halkın beklentileri doğrultusunda çalışmalar sürdürülecek.
     Muğlanın hala tanıtıma ihtiyacı bulunduğuna değinen Şahin, sürdürülecek çalışmanın kentin bugüne kadar bir bütün olarak yapılan çalışmalardan en önemlisi olacağını ifade etti.
     Projeyi yürütecek firmadan Tülin İvranlı Lehy ise Muğlanın doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri, turizm potansiyeli ile Türkiyenin önde gelen illerinden olduğunu vurguladı.
     Muğla Valiliğince başlatılan projeler hakkında bilgi veren Lehy, ilk aşamada Muğla bölgesinin dokusuna uygun kurumsal kimlik tasarımı, bölgeye özel internet tasarımı, Muğlanın tüm güzelliklerini anlatan tanıtım filmi, 100. yılı anlatan kitap hazırlanması ve tüm iletişimin interaktif yeni nesil iletişim araçları ile yönetilmesine karar verildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğla, il oluşunun 100. yılında tanıtımla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER