Muhtarlar yangınlara anında müdahale edecek

Muhtarlar yangınlara anında müdahale edecek -Bursa Orman Bölge Müdürlüğünün temin ettiği 21 su tankerini Vali Harput muhtarlara dağıttı


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, 21 köy muhtarına, yangınlara anında müdahale edebilmeleri için su tankeri verdi.
     Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Bölge Müdürlüğünün temin ettiği 21 adet su tankeri, Bursa Valisi Şahabettin Harput ve İl Emniyet Müdür Ali Osman Kahyanın katıldığı, Bursa Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törenle köy muhtarına teslim edildi.
     Törende konuşan Harput, Bursanın Yeşil Bursa olarak bilindiğini ve bölgenin yaklaşık yarısının ormanlarla kaplı olduğunu ifade ederek, Ormanlar ülkemizin zenginliği, süsü, aynı zamanda da emanetidir. Bu emanet sahip çıkmak, iyi korumak bizden sonrakilere de daha güçlü bir şekilde intikal ettirmek zorundayız dedi.
     Amaçlarının önce orman yangınlarını engellemek olduğunu dile getiren Harput, Her şeye rağmen bir şekilde de orman yangını çıktıysa ona erken müdahale etmek söndürmek de bizim birinci vazifemizdir dedi.
     Orman varsa siz varsınız, biz varız diyen Vali Harput, orman yangınlarına karşı herkesin hassasiyet göstermesini, göstermeyenlerin uyarılmasını, yangın çıktığında derhal yangının bildirilmesini istedi.
     Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, orman yangınlarıyla mücadelede, erken müdahalenin, orman idaresi ile orman köylüsünün işbirliğinin çok önemli olduğunu vurguladı.
     Harput, köy muhtarlarına su tankerlerini ve teslim belgelerini verdikten sonra, ilgili kurum müdürleriyle olası orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili bir toplantı yaptı.
     (CM-DOĞ)
<< Önceki Haber Muhtarlar yangınlara anında müdahale edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER