Muratpaşa, engelsiz belediye oldu

Muratpaşa, engelsiz belediye oldu


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediyesi hizmet binasında engellilerin bağımsız hareket edebilmelerini sağlayan kılavuz çizgi, sesli ikaz, brail (kabartma yazı) ve fiziki düzenlemeleri tamamladı.
     Muratpaşa Belediyesi, hizmet binasını engelliler için yeniden düzenledi. Muratpaşa Belediyesi, hizmet binasını özel materyaller ve sesli uyarı sistemleri ile ulaşılabilir hale getirdi.
     Düzenleme kapsamında yol girişinden itibaren belediye hizmet binası içine ve asansöre kadar özel malzemelerden üretilmiş kılavuz çizgisi yerleştirildi. Kılavuz çizgisini takip eden görme engelli bir yurttaş hiçbir engele takılmadan asansöre kolaylıkla ulaşabiliyor. Özel tasarımlı asansörde brail yazı (kabartma) ile sesli kılavuza ulaşan görme engelliler gitmek istedikleri kat ve birim hakkında bilgi alabiliyor.
     Hizmet binasında bedensel engellilerin kolaylıkla kullanabilmelerine olanak tanıyan düzenlemeleri de yapan Muratpaşa Belediyesi, engelli tuvaletine de acil durum ve uyarı sistemi kurdu. Hizmet binasının acil ve yangın çıkışlarını da tüm engellilere uygun hale getiren Muratpaşa Belediyesi, bu düzenlemelerin dışında engelli yurttaşların belediye birimlerinde sıra beklemeden öncelikli olarak hizmet almasını sağlıyor.
     Muratpaşa Belediyesi ayrıca İmar Yönetmelikleri aracılığıyla yeni yapılacak tüm yapıların engellilerin bağımsız hareket edebilmelerini sağlayan düzenlemeleri içermesi amacıyla da çalışma yürütüyor. Yeni yapılan yapılara projelendirme ve ruhsat aşamasında engelliler için öngörülen düzenlemeleri içermesi koşulu getiriliyor. Belediyeye gelen engelli yurttaşlar da yapılan düzenlemeler için teşekkür ederken, diğer kurumlara örnek olmasını istiyor.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Muratpaşa, engelsiz belediye oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER