Muşa 24 doktor atandı

Muşa 24 doktor atandı


MUŞ (A.A) - Sağlık Bakanlığının, ara atama döneminde Muşa 24 doktor atadığı bildirildi.
     İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde en fazla atamanın Muşa gerçekleştiğini belirtildi.
     Ebiloğlu, En çok kadın hastalıkları ve doğum uzmanı branşında sıkıntımız vardı. Bunu sayın milletvekillerimize ve bakanlığa bildirdik. Milletvekillerimizin girişimleriyle, en fazla doktor ataması ilimize yapıldı. Bu atamalarla uzun süre doktor sıkıntısı yaşamayacağız dedi.
     Devlet hastanesine 1 kalp damar cerrahisi, 2 radyoloji, 2 çocuk sağlığı ve hastalıkları, 2 kadın hastalıkları ve doğum, 1 gastroenteroloji, 2 dahiliye uzmanı ve 1 pratisyen hekimin atandığını ifade eden Dr. Ebiloğlu, atamalarla devlet hastanesinde yaşanan uzman doktor sıkıntısının da ortadan kalktığını kaydetti.
     Malazgirt ilçesinde ilk defa bir fizik tedavi uzmanının görev yapacağını açıklayan Dr. Ebiloğlu, bunun yanı sıra 2 çocuk sağlığı ve hastalıkları, 1 kulak burun boğaz uzmanı ve 2 pratisyen hekim de ilçede görevlendirildiğini kaydetti.
     Ebiloğlu, Bulanık ilçemize ise 1 çocuk sağlığı ve hastalıkları, 1 dahiliye, 1 kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile 2 pratisyen hekim atandı. Ayrıca toplum sağlığı merkezlerimize de 3 yeni hekimimiz görev başı yaptı dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşa 24 doktor atandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER