Muşta Hayatboyu Öğrenme toplantısı

Muşta Hayatboyu Öğrenme toplantısı


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar başkanlığında Hayatboyu Öğrenme toplantısı düzenlendi.
     Muş Endüstri Meslek Lisesinde düzenlenen toplantıda Çınar, bütün olumsuzlukların temelinde eğitimsizliğin bulunduğunu söyledi.
     Halk eğitim merkezlerinde verilen eğitimler sonunda, kursiyerlerin belgelerini aldığını ifade eden Çınar, şöyle konuştu:
     Kurs alanlar, o işi gerçek anlamda öğrenmiş olmalı. Aklınıza gelebilecek birçok konuda halk eğitim merkezi bünyesinde kurs açılabilme durumumuz var. Bu nedenle kurslara daha fazla ağırlık vermek gerekiyor. Kurumlar kendi personellerine istedikleri her kursu verebilir. Örneğin gıda denetimi konusunda, eğitim programı düzenlenebilir. İnsanları eğitmeden mucize beklemek yanlış olur. Yöneticilerin de kendi alanlarında bilgi sahibi olması gerekiyor. Bu bilgileri en doğru biçimde aktarılması lazım. Bütün olumsuzlukların temelinde eğitimsizlik bulunuyor.
     Belediye Başkanı Necmettin Dede ise, eğitim alanında yaşanan sorunların giderilmesi ve bir sinerji yaratılması gerektiğini ifade etti.
     Dede, gerçekleştirilen toplantının büyük önem taşıdığını belirterek, Bu toplantı Muşta var olan sorunları çözüme kavuşturmak ve fikir alışverişinde bulunmak açısından büyük önem teşkil ediyor. Sorunları dinleyerek kendi aramızda çözme imkanı buluyoruz dedi.
     Toplantıya, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şihmus Sinecem, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta Hayatboyu Öğrenme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER