Muşta Sevgi Kapısı projesi

Muşta Sevgi Kapısı projesi -Projeyle, Yetiştirme Yurdu ile Muş Valiliği Sevgi takımları arasında maç düzenlendi


MUŞ (A.A) - Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) yürütülen Muş Sevgi Kapısı Projesi (MUŞSEVKAP) kapsamında, Yetiştirme Yurdu ile Muş Valiliği Sevgi takımları arasında futbol maçı düzenlendi.
     Şehir Stadyumunda düzenlenen karşılaşmada, A grubunda mücadele eden Yetiştirme Yurdu futbol takımı, Muş Valiliği Sevgi takımını 6-4 yendi.
     Maçın ardından düzenlenen kupa töreninde konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Görtürk, bu projeyle yetiştirme yurdundaki çocukların diğer çocuklarla kaynaşmasını sağladıklarını söyledi.
     Yaptıkları bu çalışmaların boşa gitmediğini ve bundan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Görtürk, şöyle konuştu:
     Bu projeyle Muşta ailesine ekonomik katkı sağlamak amacıyla çalışan ilk ve orta öğretimdeki çocukların, okula devam etmelerini, sportif ve kültürel faaliyetlere katılmalarını amaçladık. Ayrıca proje kapsamında açılan okuma salonundan çocuk, genç ve yetişkin bireylerimiz faydalanmakta. Bu projeyle farklı yaşlarda 850 vatandaşımıza ulaşmayı hedefledik. Projeyle, kadın istihdamının artırılması için takı tasarım ve mefruşat kursları düzenlemeyi de planlıyoruz.
     Kalkınma Bakanlığınca SODES kapsamında desteklenen proje faaliyetlerine 2011 yılında başlanıldığını ve proje süresinin 12 ay olduğunu anımsatan Görtürk, projede 1 koordinatör, 1 tam zamanlı idari destek personeli, 1 yarı zamanlı idari destek personeli, 3 tam zamanlı sorumlu personel ile 10 eğitmen görevlendirildiğini kaydetti.
     Projenin toplam bedelinin 611 bin 200 lira olduğunu belirten Görtürk, proje kapsamında toplamda açılan okuma ve internet salonları ve kurslardan 850 kişinin faydalanacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Berin Arslan çetin
<< Önceki Haber Muşta Sevgi Kapısı projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER