Muşta Tarımsal Yayımı Geliştirme projesi

Muşta Tarımsal Yayımı Geliştirme projesi


MUŞ (A.A) - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarımsal Yayımı Geliştirme (TAR-GEL) projesi kapsamında göreve başlayan sözleşmeli personele eğitim veriyor.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Osman Akar, yaptığı açıklamada, göreve başlayan sözleşmeli personellere verilen intibak eğitimlerinin, 1 Marta kadar devam edeceğini belirtti.
     Eğitimlerin, mühendis ve veteriner hekimlerin çalışma bölgelerinde etkinliklerinin artırılması ve tam donanımlı yayımcı olabilmeleri amacıyla verildiğini bildiren Akar, şöyle konuştu:
     Bu personellerin çalışma bölgelerine giderek, envanter çalışması yapmaları, köylerle ilgili istatistiki bilgileri, arazi ve hayvan varlığı gibi tarımsal potansiyeli, çalışabilecekleri önder çiftçileri belirlemeleri ve buna bağlı olarak çiftçi program ve kaynakları için projeler hazırlamaları gerekiyor. Özellikle bakanlığın faaliyet konuları hakkında herkesin bilgi sahibi olması lazım. Personelimizin, tarımsal desteklemeler, Tar-Sim, hayvan sağlığı, tarımsal kooperatifler, organik tarım uygulamaları konularında çiftçileri zamanında ve en iyi şekilde bilgilendirmesini istiyoruz.
     İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Selahattin Yılmaz ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Sözleşmeli Personel Hükümleri hakkında personeli bilgilendirdi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta Tarımsal Yayımı Geliştirme projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER