Muşta ayı saldırısına uğrayan çoban yaralandı

Muşta ayı saldırısına uğrayan çoban yaralandı -Diyarbakırda tedavisi süren çoban Nihat Tutuş: Her tarafım kırık, çok zararım oldu şikayetçiyim


DİYARBAKIR (A.A) - Muşun Kayalısu Köyünde keçilerini götürdüğü için peşine düştüğü ayının saldırısına uğrayan çoban, Diyarbakırda tedavi altına alındı.
     Kayalısu Köyü dağlık alanında hayvanlarını otlatan çoban Nihat Tutuş, keçilerini götüren ayıyı ürküterek hayvanlarını kurtarmak için peşinden gidince saldırıya uğradı. Kalçası ısırılarak koparılan, kaburga ve kolunda kırık oluşan Tutuş, bayılınca ayı tarafından bırakıldı.
     Yakınları tarafından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan talihsiz çoban, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından ortopedi servisinde tedavisine devam edildi.
     Olayı AA muhabirine anlatan çoban Nihat Tutuş, ayının sık sık sürüsüne saldırarak hayvanlarını telef ettiğini bildirdi.
     Yaralandığı gün de sürüye saldıran ayının keçileri aldığını korkutmak için peşinden giderken saldırıya uğradığını anlatan Tutuş, Bayılınca bırakmış gerisini hatırlamıyorum. Ailem bağırmalarımı duymuş beni hastaneye kaldırmışlar çok kan kaybettim. Yoğun bakımda tedavim yapıldı dedi.
     Yaban hayvanları konusunda uyarıldıkları için karışamadıklarını ve böyle saldırılara maruz kaldıklarını söyleyen Tutuş, Perişanım, hayvanlarım da telef oldu. Şikayetçiyim, gidip şikayetçi olacağım diye konuştu.
    
     Muhabir: Aziz Aslan- İrfan Cemiloğlu
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Muşta ayı saldırısına uğrayan çoban yaralandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER