Muşta ihracatta yükseliş devam ediyor

Muşta ihracatta yükseliş devam ediyor


MUŞ (A.A) - Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şihmus Sinecem, Muşta son yıllarda ihracat rakamlarında yükselişe geçtiğini bildirdi.
     Sinecem, yaptığı yazılı açıklamada, ihracatta geçen yılı 65 sırada tamamlayan Muşun, 2013 yılının ilk ayında 12 basamak yükselerek 53. sırada yer aldığını belirtti.
     İhracat rakamlarındaki artıştan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Sinecem, aralık ayında 2 milyon 632 bin dolar olan ihracat rakamlarının, ocak ayında 5 milyon dolar olarak kaydedildiğini vurguladı.
     Başkan Sinecem, şunları kaydetti:
     İhracat rakamlarındaki artıştan dolayı büyük bir memnuniyet duymaktayım. İhracat oranlarının artması için yatırımcılarımızın sahaya inmesi gerekir. Bugün Muşta ihracat rakamları konuşuluyorsa, bunu sorumluluk alan işadamlarımıza borçluyuz. Gerçekten hem büyük bir sorumluluk aldılar hem de örnek teşkil eden bir davranış sergilediler. Daha önce sıralamada 65.ydik. Ocak ayı verilerine göre 53. sırada yer aldık. Aralık ayındaki ihracat rakamımı 2 milyon 632 bin dolar idi. Ocak ayı ihracat rakamımız ise 5 milyon dolardır. Bu da yüzde 50 artış olduğunu gösteriyor. Hedefimiz 49. sırada yer almak.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta ihracatta yükseliş devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER