Muşta karayollarındaki işten çıkarmalara tepki

Muşta karayollarındaki işten çıkarmalara tepki


MUŞ (A.A) - Karayolları 113. Muş Şube Şefliğinde işten çıkarılacak olan taşeron işçiler için, Yol-İş Sendikası basın açıklaması yaptı.
     İl Özel İdaresinde basın açıklamasını okuyan Cengiz Demirel, 28 Ocakta Ankarada başlatılan işimiz ve işyerlerimiz onurumuzdur basın toplantısının, bir mücadele kampanyası olduğunu söyledi.
     Bugün 81 vilayetteki üyelerinin, işyerlerinde toplanarak basın açıklaması yaptığını ifade eden Demirel, şöyle konuştu:
     İşyerlerimizde aynı kazandan çorba içtiğimiz, aynı şantiyelerde omuz omuza çalıştığımız tüm emekçilerin, ortak sorunlarından söz edeceğiz ve gelişmeleri birlikte değerlendireceğiz. 28 Ocakta Ankarada yükselen taleplerimizin hayat bulması için bir adım daha atıyoruz. Ankarada 5 bindik. Bugün ve bu saatlerde onbinleriz. Çocuklarımızla yüzbinleriz, 81 vilayette ise milyonlarız. Kısaca biz Türkiyeyiz. Bizi yok sayarak geleceğimiz hakkında karar vermek isteyenlerden çok daha fazlayız. Yüzlerce şantiyede, yollarda, köprülerde, kar mücadelelerinde ve ofislerden çalışan sınıf kardeşlerimizin kararlılığı ve dayanışması, alkışlara dönüştü.
     Basın toplantılarının, yürüyüş, miting gibi eylem ve etkinliklerin, demokratik haklar olduğunu belirten Demirel, bu eylemlerde dertlerin anlatılması ve meramların duyurulması amacıyla yapıldığını kaydetti.
     Duyulmazsa sesimizi daha da yükselteceğiz diyen Demirel, seslerinin duyulmaması halinde yollara düşeceklerini ifade etti.
     Bu yıl Türkiye Yol-İş Sendikasının, 50. kuruluş yıl dönümünü idrak ettiklerini bildiren Demirel, Biz ağırbaşlı, olgun, memlekete ve milletine karşı sorumluluk duygusu yüksek bir sendikayız. Kolay kolay sokağa çıkmayız. Ama aşımız, işimiz ve özellikle de çocuklarımızın geleceği söz konusu olduğunda, neler yapabileceğimizi Tandoğan, Sıhhiye, Kızılay, İzmir ve İstanbul meydanları iyi bilir. Eğer Yol-İş Sendikası üyeleri sokaklara inmişse, iyi bilinsin ki diyalog adına tüm yollar bitmiş demektir. Onlar bizi sokağa mecbur ediyor ve davet ediyorlarsa, davetleri kabulümüzdür dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta karayollarındaki işten çıkarmalara tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER