Muşta mahkumlara sosyal yaşam alanları oluşturuldu

Muşta mahkumlara sosyal yaşam alanları oluşturuldu


MUŞ (A.A) - Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu tarafından, mesleki eğitimlerine katkı sunmak için mahkumlara sosyal yaşam alanları oluşturuldu.
     Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, kurumun mahkumların hayatlarına yön verdiği ve kurumda düzenlenen sosyal aktivitelerin tutuklu ve hükümlülerin, dışarıdaki hayatlarında iş sahibi olmalarını sağlayacağı belirtildi.
     Açıklamada, kurumda sosyal dayanışmanın sağlanması, sportif faaliyetlerin geliştirilmesi, personel, hükümlü ile tutukluların ruh ve beden sağlıklarının korunması amacıyla, hazırladıkları Demir Parmaklıklar Ardında Bir Halı Saha projelerinin Kalkınma Bakanlığınca Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilerek, 196 bin 850 lira ödenek tahsis edildiği kaydedildi.
     Kurumda bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik eğitim faaliyetlerinin Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünün genelgeleri ve eğitim haritası doğrultusunda yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bu faaliyetler, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokoller, resmi kurum ve kuruluşlar ile çeşitli sivil toplum örgütleriyle koordineli bir şekilde yürütülmekte. Hükümlü ve tutukluların, yeniden topluma kazandırılması amacıyla kurumumuzda etkin, yoğun ve sistematik çalışmalar yapılmakta.
     Açıklamada, kurumdaki hükümlü ve tutuklulara yönelik yürütülen faaliyetlerin uygulandığı 14 dershane, 1 konferans ve tiyatro salonu, 1 kütüphane, 170 metrekare alan üzerine kurulu hobi ve el sanatları odaları, 1 yağlı boya resim atölyesi, 2 bilgisayar laboratuvarı, 8 mesleki eğitim atölyesi, 1 kapalı spor salonu ve 1 futbol sahası bulunduğu ifade edildi.
     Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün işbirliğiyle istihdama yönelik çalışmalar yapıldığının belirtildiği açıklamada, eğitim projeleri kapsamında 2012 yılında çeşitli kurslar açıldığı, açılan mesleki eğitim kurslarına 35 hükümlü ve tutuklunun katıldığı, kursiyerlere toplam 18 bin 200 lira ödendiği kaydedildi.
     Açıklama, hükümlü ve tutuklulara meslek edindirmek maksadıyla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yürütülen işbirliği sonucu, 2012 yılında 20 dalda mesleki eğitim kursu açıldığı ve bu kurslara 400 hükümlü ve tutuklunun katıldığı bildirildi.
     Bazı kursların devam ettiği, okuma yazma bilmeyen hükümlü ve tutuklulara ise 1. ve 2. kademe yetişkin eğitimi kursları açıldığı bildirilen açıklamada, 60 hükümlü ve tutukluya okuma yazma öğretildiği ve bunlara başarı belgesi verildiği belirtildi.
     Açıklamada, şunlar ifade edildi:
     2011-2012 eğitim öğretim yılında açık ilköğretim okulunda 53, açıköğretim lisesinde 110, açıköğretim fakültesinde 34 hükümlü ve tutuklu eğitimine devam etti. Açık ilköğretim okulundan 20, açıköğretim lisesinden 15, açıköğretim fakültesinden 1 hükümlü ve tutuklu mezun oldu. Bu okullarda hala 132 hükümlü ve tutuklu eğitimine devam etmekte. Hükümlü ve tutukluların rehabilitelerine yönelik sürdürdüğümüz faaliyetler, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünün genelgeleri ve eğitim haritası doğrultusunda devam etmekte.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta mahkumlara sosyal yaşam alanları oluşturuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER