Muşta yaz Kuran kursları sona erdi

Muşta yaz Kuran kursları sona erdi


MUŞ (A.A) - Müftü Hasan Atlı, Muşta bu yıl 484 yaz Kuran kursu açıldığı, kurslarda görev yapan 550 personelin 13 bin 280 öğrenciye Kuran kursu verdiğini söyledi.
     Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez, ilçeler ve tüm köylerde toplam 484 yerde kurs açtıklarını belirten Atlı, 18 Haziranda başlayan kursların sona erdiğini, kurslara büyük ilgi olduğunu ifade etti.
     Atlı, şunları söyledi:
     Her yıl yaz Kuran kurslarımıza büyük bir taleple karşılıyoruz. Ancak camilerimizde yeteri kadar kurs verilecek fiziki alan ve Kuran kursumuz yok. Bütün camilerimizde bu konuda büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Kursları verecek sınıflarımız yok. İmkanlarımızı dahilinde kursları biraz daha aktif hale getirmeyi amaçlıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurslarımıza ilginin oldukça çok fazla olduğu gördük.
     Gerek kadın hocalar gerekse imamlar tarafından köylerde çocuklara Kuran öğretilmesi için gayret sarf ettiğini hatırlatan Müftü Atlı, bundan sonra da bu çalışmaların kadınlara yönelik olarak devam edeceğini belirtti.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan çalışmalarla, özellikle okuma yazma bilmeyen tüm kadınlara, hem Kuran okuma, hem okuma yazma ve hem de sağlık alanında bilgiler verileceğini kaydeden Atlı, Temel amacımız vatandaşları her alanda bilinçlendirmek. Okuma yazma bilmeyen ve Kuran öğrenmek isteyen herkesin kursa katılmasını sağlamak için, çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bunu köylerde görev yapan imamlar vasıtasıyla vatandaşa duyuracağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta yaz Kuran kursları sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER