Muştaki STKlar İsrail saldırılarını protesto etti

Muştaki STKlar İsrail saldırılarını protesto etti


MUŞ (A.A) - İsrailin Gazzeye yönelik yaptığı ve onlarca sivilin yaşamını yitirdiği saldırılara, Muştaki sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.
     Kentteki Anadolu Gençlik Derneği, Has-Der, Memur-Sen, Eğitim-Bir Sen, Selam-Der, Lale-Der ve İnsan ve Yaşam-Der Muş şubeleri ile çok sayıda vatandaş, Belediye Meydanında düzenledikleri eylemle İsraili protesto etti.
     STKlar adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Bayram Güler, İsrailin Gazzeye yönelik saldırılarını kınadıklarını söyledi.
     Filistinlilere destek olmak için toplandıklarını ifade eden Güler, şunları kaydetti:
     Siyonist katiller tarafından katledilen ve tarihten silinmek istenen Kudüsün bekçileri, Filistinli kardeşlerimize destek olmak için burada toplandık. Bunların birer imtihan olduğunu biliyoruz. Şu an Gazze yanıyor. Siyonist rejimin kan kusan savaş uçakları, Gazzeyi bombalıyor, mazlumlar birer birer şehit düşüyor, çocuklar parçalanıyor. Biz seyrediyoruz, dünya seyrediyor. Gazzeye düşen bombalar karşısındaki tavrımız, aynı zamanda bizim imtihanımızdır. Unutmayalım Müslümanlar kardeştir.
     Gazzede olanların Suriyeden dikkatleri başka yöne çekme amaçlı olabileceğini belirten Güler, 20 aydır devam eden Suriye intifadasında, Beşşar Esed yönetiminin askeri operasyonlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 41 bin 387 kişiye ulaştığını da anımsattı.
     Güler, Şimdi Gazze saldırısında haklı olarak ayağa kalkan kardeşlerimiz, Suriye intifadasına karşı da sessiz kalmamalıdır. İsraile karşı direnen Hamas, Suriyeli kardeşlerimizin yanında ve Esed diktasının karşısındadır dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muştaki STKlar İsrail saldırılarını protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER