Muştaki su taşkınları

Muştaki su taşkınları -Vali Çınar, kentte etkili olan yağışın ardından taşkın yaşanan bölgelerde incelemede bulundu


MUŞ (A.A) - Muş Valisi Ali Çınar, kentte etkili olan yağışın ardından taşkın yaşanan bölgelerde incelemede bulundu.
     Çınar, beraberindeki ilgili kurum müdürleri ile Karasu Nehrinin ve bazı derelerin taşması sonucu hasar gören Düzkışla ve Sungu beldeleri ile bazı köyleri ziyaret etti.
     Arazileri ve evleri su altında kalan vatandaşlarla görüşerek sorunlarını dinleyen Çınar, geçmiş olsun dileklerini iletti.
     Çınar, köylülerin can ve mal güvenliğini sağlamak için tüm ekiplerin gece gündüz çalıştığını belirterek, vatandaşların da uyarıları dinleyip gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi.
     Vatandaşlardan sabırlı olmalarını isteyen Çınar, taşkınların bundan sonra herhangi bir hasara sebebiyet vermemesi için Karasu Nehri Islah Projesinin yürütüldüğünü ifade etti.
     Çınar, bu yıl büyük bölümü tamamlanacak olan proje ile her yıl ilkbahar mevsiminde tekrarlayan taşkınların önüne geçileceğini vurgulayarak, Yapılacak çalışmayla arazilere, köy ve yerleşim alanlarına zarar vermeden düzenli bir akışın sağlanacağını umuyoruz dedi.
     Suların çekilmesinin ardından genel hasar tespitinin yapılacağını kaydeden Çınar, şu ana kadar fırtına ve taşkın sonucu 95 binada hasar oluştuğunu dile getirdi.
     Çınar, vatandaşlara her yıl çektirdiği çile nedeniyle Karasu olarak adlandırılan nehrin, yapılacak ıslah çalışmasıyla insanlar tarafından Aksu olarak anılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök - Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muştaki su taşkınları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER