Muşun düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü

Muşun düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü -Ekonomi Bakanı Çağlayan mesaj yayınladı


MUŞ (A.A) - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Muşun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayınladı.
     Bakan Çağlayan mesajında, 1071de Malazgirt Zaferiyle Türklerin Anadoluya giriş kapısı olan Muşun, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Anadolunun pek çok şehri gibi işgale maruz kaldığını anımsattı.
     Çağlayan, mesajında şunlara yer verdi:
     "İşgale razı olmayan aziz milletimiz, dünya tarihine altın harflerle destansı bir zafer kazımıştır. O da binbir zorlukla, yedi düvele karşı kazanılan Kurtuluş Savaşımızdır. Bu savaşta, vatan topraklarının işgaline karşı destansı kahramanlıklar yaşanmış ve düşman işgalinden vatan toprakları kurtarılmıştır. Milletimiz, topyekun mücadeleyle, vatan topraklarının işgal edilemez olduğunu bütün dünyaya kanıtlamıştır. Muşlu hemşehrilerim de işgale karşı mücadele ederek, 30 Nisan gününü milletimizin ve Muşun tarihine altın harflerle yazdırmışlardır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet ve şükranla anıyor, Muşlu hemşehrilerime selam ve saygılarımı iletiyorum."
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşun düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER