Muşun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl

Muşun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü -Belediye Başkanı Dede: -"Artık kurt ile kuzu beraber otlasın, yaylalar hepimizin şenlik yeri olsun"


MUŞ (A.A) - Muşun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü, törenlerle kutlandı.
     Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından İstasyon Caddesinde devam eden kutlama programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Vali Ali Çınar ile Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ali Özarslan ve Belediye Başkanı Necmettin Dedenin vatandaşların bayramını kutladığı törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın gönderdiği kutlama mesajları okundu.
     Belediye Başkanı Necmettin Dede, törende yaptığı konuşmada, çözüm süreci ile ülkede kardeşlik döneminin başlaması gerektiğini belirterek, süreci başlatan Başbakan Erdoğana teşekkür etti.
     Sürecin sonunda ülkede barış ve huzur ortamının sağlanacağını vurgulayan Dede, "Kan ve gözyaşını görmezsek, bizim küçülmemiz mümkün değildir. İnşallah hep beraber bu mutlu günleri yaşayacağız. Gelin birlik olalım, beraber ve kardeş olalım. Artık kurt ile kuzu beraber otlasın, yaylalar hepimizin şenlik yeri olsun" dedi.
     Dedenin konuşmasının ardından öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterisi ile süren tören, spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
     Türk bayraklarıyla donatılan tören alanında, emniyet müdürlüğü ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök - Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER