Muş Halk Eğitim Merkezinde kurslar devam

Muş Halk Eğitim Merkezinde kurslar devam ediyor


MUŞ (A.A) - Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdür Vekili Seyfettin Yaman, kentte açtıkları kurs sayısının her geçen gün arttığını söyledi.
     Yalan, 65 kursta bin 370 kursiyerin eğitim gördüğünü, verilecek eğitimin ardından başarılı olan kursiyerlere sertifika vereceklerini kaydetti.
     HEMde usta öğretici Neriman Subaşı ise, şu anda dikiş nakış kursunda 12 kursiyerin bulunduğunu ve onlara temel eğitim verildiğini belirtti.
     Kursa gelen çoğu kursiyerin, düğme dikmeyi dahi bilmediğini ifade eden Subaşı, Onlara etek, gömlek ve çocuk kıyafeti dikmeyi öğretiyoruz. Kadınlar evde boş oturarak evin duvarlarına bakacağına, kursa gelerek meslek sahibi oluyor. Burada eğitim gördükten sonra atölye açan çok sayıda kursiyerimiz var. Eskiden erkekler, kadınların kursa gitmesine müsaade etmezdi. Ancak son yıllarda bu düşünce değişti ve artık eşler müsaade ediyor dedi.
     Kursiyerlerden Elvan Akdeniz de, ilk kez kursa katıldığını kaydederek, hem aile bütçesine katkıda bulunduğunu hem de kardeşlerinin çeyizini hazırladığını bildirdi.
     Kadınların kursta çok güzel vakit geçirdiğini belirten Akdeniz, ailelerin özellikle genç kızlarını kursa göndermesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Halk Eğitim Merkezinde kurslar devam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER