Muş TSO Başkanı Sinecem:

Muş TSO Başkanı Sinecem: Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 150 işadamıyla Muşa gelecek


MUŞ (A.A) - Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şihmus Sinecem, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın, 150 işadamıyla 8 Haziranda Muşa geleceğini söyledi.
     Sinecem, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muşa gelecek yatırımcılara bölgenin iyi tanıtılması gerektiğini belirterek,
     Ekonomi Bakanımız, beraberinde çok sayıda işadamıyla kente gelecek. Bu ziyarette Yeni Teşvik Yasası anlatılacak. Yeni yasa bölgemizin kalkınmasına büyük vesile olacak. Daha önce çok sayıda yatırımcı Muşa geldi. Ancak eski yasa yetersiz olduğu için yatırımcılar geri gitti. Çine yatırım yapmak için giden işadamlarımızın bundan sonra bu bölgeye yatırım yapacaklarını inanıyorum. Çünkü bu çok önemli bir yasa. Yeni yasa, buraya yatırım yapacaklara Çinden daha fazla kazanç sağlayacak. dedi.
     Cumhuriyet tarihinden bu yana, bölge için böyle bir yasanın çıkarılmadığını ifade eden Sinecem, yasayla bölgeler arası kalkınmışlık farkının ortadan kalkacağını belirtti.
     Yatırımcıların bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen Sinecem, şunları dile getirdi:
     2009 yılında çıkan teşvik yasasının, çok etkili olduğunu inanmamıştık. Bu konuda çok sayıda eleştirimiz oldu. Bölgeler arasındaki farklılıkları oltadan kaldırmak amacıyla 2009 yılında çıkan teşvik yasasının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki illere yarar getirmediğini ve bu yasayla yatırımcıların bölgeye gelemeyeceği yönünde zaman zaman eleştirimiz olmuştu. Ancak hükümetin son çıkardığı yasa, bölge için kaçınılmaz bir fırsat. Yasa bu bölge için hazırlandı. Bölgeye yatırım yapıldığı takdirde, çok iyi kazanç elde edileceğine inanıyorum. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bölgemiz ulaşım, sağlık, eğitim, tarım ve hayvancılık alanlarında elverişli bir yapıya sahip. Bu yatırımcıları bölgeye getirmek bizim görevimiz.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım/Berin Çetin
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Muş TSO Başkanı Sinecem: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER