Muş TSO Başkanı Sinecem:

Muş TSO Başkanı Sinecem: -Bölgedeki sorunlar çözülmedikçe, yatırımcının gelmesi mümkün değil


MUŞ (A.A) - Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şihmus Sinecem, yaşanan siyasi nedenlerden dolayı, işadamlarının bölgede yatırım yapma konusunda endişe taşıdığını belirtti.
     Sinecem, yaptığı yazılı açıklamada, Ankarada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) düzenlenen ve bölgedeki TSO başkanlarının da katıldığı toplantının verimli geçtiğini kaydetti.
     Yeni Teşvik Yasasının önemli olduğunu ifade eden Sinecem, şunları kaydetti:
     Özellikle bu yıl uygulanmaya başlanan yasa çok geniş kapsamlı. Ancak buna rağmen Muşun ve bölgenin yeterli derecede faydalanmadığını toplantıda gündeme getirdim. Bölgedeki sorunlar çözülmedikçe, yatırımcının gelmesi mümkün değil. Yatırımcı öncelikle huzurlu bölgeleri tercih ediyor. Başta Ortadoğu olmak üzere, bölgede huzurun sağlanmasıyla ekonomik kalkınma hayata geçer. Ankaradaki toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalayda katıldı. Bölgedeki oda başkanlarıyla yaklaşık 5 saat süren bir toplantı yapıldı. Oda başkanlarının en büyük talebi barışın sağlanması ve geniş kapsamlı bir Anayasanın yürürlüğe girmesi oldu. Oda başkanları barışın sağlanmasıyla, bölgedeki ekonomik gelişmişliğin ön plana çıkacağını ifade etti.
     Sinecem, oda başkanları olarak ilerleyen süreçte Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer partilerin genel başkanlarıyla görüşme talep edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş TSO Başkanı Sinecem: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER