Muş TSO Başkanı Sinecem:

Muş TSO Başkanı Sinecem: Muşta ihracatta yüzde 40 artış sağlandı


MUŞ (A.A) - Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Şihmus Sinecem, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2012 yılı ihracat rakamlarına göre, Muş ihracatta yüzde 40 artış sağladı dedi.
     Sinecem, yaptığı yazılı açıklamada, ihracat listesinde bir zamanlar adı bile olmayan Muşun, şimdi 65inci sırada olduğunu belirtti.
     İhracat oranının artmasına vesile olan yatırımların Muş için önemli kuruluşlar olduğunu ifade eden Sinecem, açıklamasında şunlara yer verdi:
     AK Parti hükümetinin belirlediği 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birine sahip olma hedefine, adım adım ilerlemekteyiz. Ortadoğudaki çatışma ortamına, Avrupadaki ekonomik krize aldırmadan yoluna devam eden Türkiye, her geçen gün büyümekte ve güçlenmekte. İlimiz de bu büyümeden ve gelişmeden pay almaktadır. Teşvik yasası kapsamında Muşun daha fazla yatırımcıya kavuşması halinde listedeki tırmanışımız devam edecek. 2023te hedefimiz ihracat listesinde 49uncu sırada yer almaktır. Teşvik Yasasının meyvelerini vermesiyle, hedefimize daha kısa sürede ulaşacağız.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş TSO Başkanı Sinecem: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER