Muş Valisi Çınar:

Muş Valisi Çınar: -Kent çevresindeki köyleri belediye sınırları içine alarak, mücavir alanı genişletmeyi planladık


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, kent çevresindeki köylerin belediye sınırları içine alarak, mücavir alanı genişletmeyi planladıklarını söyledi.
     Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte imar bütünlüğünün sağlanması için çalıştıklarını belirterek, ayrıca kaçak yapılaşmanın da önüne geçmek için valilik bünyesinde bir komisyon kuracaklarını bildirdi.
     Belediye meclis kararıyla Soğucak, Donatım, Tandoğan, Çöğürlü, Sütlüce, Ağaçlık, Bağlar, Karaköprü ve Güzeltepe köylerini belediye sınırları içine almayı planladıklarını ifade eden Çınar, şöyle konuştu:
     Belediye meclisinde bu çalışma kabul edildi. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın uygun görüşü gerekiyor. Bu görüş geldikten sonra, İl İdare Kurulu buna bir karar verecek. Problemleri günübirlik değil, kalıcı olarak çözmeye çalışıyoruz. Şehrin imar bütünlüğünün sağlanmasını, şehrin genişlemesini ve gelişmesini istiyoruz. Ovamızın ve tarım alanımızın heba edilmesini istemiyoruz. Bu konu ilimizin en temel problemlerinden biri. Bunu bu yıl çözeceğiz. Problemi fiilen değil, resmen çözmemiz gerekir. Mücavir alan çalışmalarımızla, Muşun şehircilik anlamındaki sorunlarını çözeceğiz.
     Kentte kaçak yapılaşmanın da had safhada olduğunu belirten Çınar, kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerini kaydetti.
     Muşta yapı ve iskan ruhsatı olan bina bulmanın çok zor olduğunu belirten Çınar, Kaçak yapı yapmak babayiğitlik değil. Kim bir bina yapıyorsa, bir katta kaçak atıyor. Bina kiralayacağız. Ancak yapı ve iskan ruhsatı olan bina bulamıyoruz. Kaçak yapılarla ilgili olarak komisyon kuruyoruz. Kim kaçak yapı ve kaçak kat atıyorsa, kuracağımız komisyon bunu denetleyecek. Gerekli müeyyideler uygulanacak. Kaçak yapılarla mücadeleye valilik olarak destek vereceğiz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Valisi Çınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER