Muş Valisi Çınar:

Muş Valisi Çınar: Sanayi ve üretimin geliştirilmesi için devlet çok önemli desteklerde bulunuyor


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, sanayi ve üretimin geliştirilmesi için devletin çok önemli desteklerde bulunduğunu söyledi.
     Vali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teşvik paketleriyle istihdamın artırılmaya çalışıldığını ifade etti.
     Yatırımcılara devletin büyük destek sunduğunu belirten Vali Çınar, şunları kaydetti:
     Muşta özellikle tarım ve hayvancılık alanında önemli kalkınma hamleleri yapılmaya başlandı. Sanayi, üretim ve istihdam ciddi şekilde desteklenmeli. Bunlar sürekli olması gereken, sürekli gayret göstermemiz gereken alanlar. Çünkü ilimiz genç bir nüfusa sahip. Tarım ve hayvancılık işletmelerini geliştirmek istiyoruz. Bunun için özellikle bölgemizde bulunan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile KOBİ tarzı sanayinin gelişmesine ve tarımsal işletmelerin gelişmesine destek veriyoruz. Hayvancılığın daha modern, daha teknik halde yapılması için desteklemeler yapıyoruz. Bölgemizde modern hayvancılık işletmeleri gelişiyor.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kırsal kalkınma konusunda, yüzde 50 hibeyle çok büyük destek verdiğini kaydeden Çınar, böylece tarımsal işletmelerin daha modern hale geldiğini dile getirdi.
     Çınar, Son üç yıldır ilimizde gerek traktörler gerekse traktörlerle kullanılan tarım aletleri daha modern ve yeni hale geliyor. Bu da tarımı daha hızlı ve daha modern yapmamızı sağlıyor. Bunlar devletimizin sağladığı destekler. Bölge kalkınma ajanslarının sağlamış olduğu destekler ve Bankalarımızın tarımın gelişmesine dönük kredi destekleri de devam edecek dedi.
     Türkiyenin gelişen bir ülke olduğunu ve 2023 yılı hedefine ulaşmak için her alanda çok çalışılması gerektiğini söyleyen Çınar, ülkenin hızlı gelişmeye ve kalkınmaya ihtiyaç duyduğunu bildirdi.
     Çınar, 2023 vizyonumuz var. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında en gelişmiş 10 ülke arasında olmak istiyoruz. Bunu her alanda başarmak durumundayız. Sadece sanayide değil, tarım, hayvancılık, balıkçılık, sanat, spor, sağlık, eğitim, bilim ve teknolojinin gelişmesinde çok çalışarak bu hedefe ulaşmak durumundayız. Bunun için devlet ve millet olarak birlikte çalışarak bu hedeflere ilerleyeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Valisi Çınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER