Muş Valisi Çınar:

Muş Valisi Çınar: Kamu kurumlarına ait ömrünü tamamlamış tüm binaların yıkım kararını aldık


MUŞ (A.A) - Muşta kamu kurumlarına ait ömrünü tamamlamış yapıların yıkımı başladı.
     Vali Ali Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu kurumlarına ait ömrünü tamamlanmış tüm binalar için yıkım kararı aldıklarını söyledi.
     Yıkıma kamu binalarından başladıklarını vurgulayan Vali Çınar, artık kullanamayacak durumdaki yapıların İl Özel İdaresi tarafından yıkıldığını belirtti.
     Vali Çınar, şöyle konuştu:
     Ülkemizde Kentsel Dönüşüm Projesi, Sayın Başbakanımızın katıldığı bir törenle 35 ilimizde başlamıştı. Bu 35 il içinde ilimiz yok. Ama ilimizde eski, artık kullanılmayan, ekonomik ömrünü doldurmuş yapılar var. Yıkıma ilk etapta kamu binalarından başladık. Yıkım kararı verdiğimiz yapıların temizlenmesini istiyoruz. Bu tam kentsel dönüşüm projesi kapsamında değerlendirilebilecek bir çalışma. Metruk binaları tespit ederek, bu binaların kötü amaçlar için kullanılmasının önüne geçeceğiz. İnsanların zarar görebileceği mekanlar olmasın istiyoruz. Bu çerçevede özellikle terk edilen, kullanım dışı kalan kamu binalarımızı yıkıyoruz. Aynı şekilde vatandaşa ait bu tür binaları da tespit ediyoruz.
     Bu tür binaların yıkım kararını vatandaşa ileteceklerini kaydeden Vali Çınar, bu aşamadan sonra belediyeden bu yapıların yıkılmasını isteyeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Valisi Çınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER