Muş Valisi Çınar:

Muş Valisi Çınar: Tarım ve hayvancılıkta çağın gerektirdiği üretimleri yapmalıyız


MUŞ (A.A) - Vali Ali Çınar, Günümüzde artık mevcut üretim ve pazarlama teknikleri yeterli gelmiyor. Bunun için tarım ve hayvancılıkta çağın gerektirdiği üretimleri yapmalıyız dedi.
     Muş Kültür Merkezinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörlüğünce düzenlenen toplantıda konuşan Çınar, kentte tarım ve hayvancılığı yaygınlaştırmak için, önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
     Çınar, Çağımız, artık üretim ve pazarlama çağı. Geleneksel tarım ve hayvancılık yöntemleriyle buraya kadar gelebildik. Ama çağımızda, artık mevcut üretim ve pazarlama teknikleri yeterli gelmemekte. Bunun için tarım ve hayvancılıkta çağımıza uygun yeni üretimler yapmamız gerekmekte dedi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu ise, TKDKnın, kırsal alanın gelişebilmesi için, yapılması gereken tüm yatırımları destekleyen, teşvik eden ve itici bir güç olması gerektiği ifade etti.
     TKDK İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan da, ülkenin yükselen ekonomiler arasında hak ettiği yeri alması ve insanların refah seviyesinin yükseltilmesinin, her alanda olduğu gibi kırsal alanda da yapılacak çalışmalara bağlı olduğunu kaydetti.
     Toplantıya, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şihmus Sinecem, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, köy muhtarları ve çok sayıda esnaf katıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muş Valisi Çınar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER