MÜSİADa Araştırmacı

MÜSİADa Araştırmacı-Yazar Demircan konuk oldu


KONYA (A.A) - MÜSİAD Cuma Konferanslarına Araştırmacı-Yazar Ali Rıza Demircan konuk oldu.
     MÜSİAD Konya Şubesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Başkan Vekili Mehmet Ali Korkmaz, MÜSİAD Konya Şubesinde üyeleri ve Konyalıları bilgilendirmek amacıyla Cuma toplantılarının devam ettiğini söyledi.
     İslam dünyası olarak özel hayatta dikkat edilmesi gereken konuların yaşantıları şekillendirdiğini kaydeden Korkmaz, Bu nedenle işlerimizde Kuranın emirleri ve Hz. Peygamberin sünnetlerinin önemine vakıf olmamız gerekli dedi.
     Ali Rıza Demircan ise Hayatımız ve Özelde İşlerimizi Güzelleştirmekle Yükümlüyüz konularında verdiği konferansta, Müslümanların her işte en iyisini yapmakla yükümlü olduğunu belirtti.
     İnsanın görevinin güzel olması gerektiğini anlatan Demircan, şunları kaydetti:
     Allah her bir şeyin ihsan üzerine yapılmasını emretmiştir. İhsanın üç anlamı var. Birincisi yapılan her şeyi Allah görüyor bilincinde yapmak, ikincisi güzel yapmak, üçüncüsü sahip olunan güzelliklerden çevreye dağıtmak. İnsanı tanımak için bir tek kaynak vardır. Maddeci bir varlıkla insanın tanınması asla mümkün değildir.
     Doğruluğun önemine de değinen Demircan, Allah sözün doğrusunu konuşun diyor. Doğru ve faydalığı konuşmamız gerekli. Ticari ilişkilerimizde de verdiğimiz sözleri zamanında yerine getirmeliyiz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber MÜSİADa Araştırmacı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER