MÜSİAD Antalya Şubesinde görev değişikliği

MÜSİAD Antalya Şubesinde görev değişikliği -Genel kurulda başkanlığa Resul Lekesiz seçildi -MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: -İhracatta AB ülkelerinin payı yüzde 57den yüzde 40lara düştü. Buna rağmen ihracatımız yüzde 15 arttı


ANTALYA (A.A) - Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesinin olağan genel kurulunda başkanlığa Resul Lekesiz getirildi.
     MÜSİAD Antalya Şubesinin 15. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Nail Olpakın katılımıyla dernek binasında gerçekleştirildi.
     Olpak, kongrede yaptığı konuşmada, 2012 yılını değerlendirdi. Geçen yıl yüzde 2,7 oranında büyüme kaydedildiğini dile getiren Olpak, Bir açıdan bakıldığında büyüme hız kesmiş durumda ama sonuçta büyüyoruz. Avrupa Birliği ülkelerinde ise yüzde 1 küçülme var diye konuştu.
     Enflasyonda ise son 45 yılın en düşük enflasyon rakamına ulaşıldığını bildiren Olpak, son rakamlara göre 50 milyar dolarlık cari açık gözüktüğünü, ortaya çıkan bu tablonun önceki yıllara göre olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.
     Bazı noktalarda işçi bulmakta sıkıntı çektiklerinin altını çizen Olpak, sosyal yardımlarda gelinen olumlu noktada bazı kişilerin suistimalleri nedeniyle sorunlar yaşandığını, hükümetin bu konuda bazı düzenlemeler yapması gerektiğini vurguladı.
     İhracat rakamının 153 milyar dolarlık tarihi bir rakamla realize olduğunun dile getiren Olpak, İhracatta AB ülkelerinin payı yüzde 57den yüzde 40lara düştü. Buna rağmen ihracatımız yüzde 15 arttı. Bununla iç pazardaki daralmanın göz ardı edilmesini riskli görmekteyiz. İç pazarda bir önceki yıl yüzde 12 büyüme yaşanırken geçtiğimiz yıl yüzde 1 daraldı diye konuştu.
     Konuşmanın ardından, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu seçimlerine geçildi. Tek listenin bulunduğu seçimde Resul Lekesiz oy birliğiyle MÜSİAD Antalya Şubesinin 5. başkanı oldu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber MÜSİAD Antalya Şubesinde görev değişikliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER