MÜSİAD Düzce Şubesi 3. Olağan Genel

MÜSİAD Düzce Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu -MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: Yıl sonu işsizlik rakamları yüzde 9,2lerde. Gönlümüz istiyor ki bunu yüzde 5in altındaki rakamlara daha hızlı bir şekilde götürelim (Fotoğrafl


DÜZCE (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yıl sonu işsizlik rakamlarının yüzde 9,2 olduğunu belirterek, Gönlümüz istiyor ki bunu yüzde 5in altındaki rakamlara daha hızlı bir şekilde götürelim dedi.
     Olpak, derneğinin Düzce Şubesince bir restoranda düzenlenen 3. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, MÜSİADın görüşlerini ortak aklın ürünü olarak ortaya koyduğunu, koymaya da devam edeceğini anlattı.
     Hedefimiz bu ülkenin bize vermiş olduğu kaynakları meşru zeminde kullanarak en iyi şekilde bu ülkeye hizmet olarak sunabilmektir diyen Olpak, bundan sonra da aynı doğrultuda çalışmaya gayret edeceklerini vurguladı.
     Olpak, hızı düşmesine rağmen hala büyümeye devam eden bir Türkiyenin göstergesi olan yaklaşık yüzde 3e yakın bir büyüme oranının olduğuna dikkati çekerek, Avrupa Birliğinin (AB) bu yılı yüzde 1ler civarında küçülerek kapatacağını hatırladığımızda Hala büyümeye devam ediyorum göstergesi olan Türkiye burada çok önemli diye konuştu.
    
     -İşsizlik rakamını yüzde 5in altına düşürmeliyiz-
    
     2011 yılında cari açığın 77 milyar dolar olduğunu, geçen yıl ki oranın 50 küsür milyar dolar civarında olacağını tahmin ettiklerini kaydeden Olpak, rakamın düşmesinden mutlu olduklarını ancak seviyenin hala yüksek olduğunu söyledi.
     Olpak, enflasyon rakamlarının yüzde 6.6 seviyelerine geldiğine işaret ederek, Burada enflasyonun verdiği mesaj, Artık ben yüzde 5-6lar seviyesine demir attım. Buralarda kalacağım, zıplayıp bir yerlere kadar gitmem. Bundan sonra yavaş yavaş da olsa aşağı yönlü gideceğim İşletmeler açısından bu önemli. Dikkate almamız lazım ifadelerini kullandı.
     İşsizlik rakamlarının yüzde 9.2lerde olduğuna dikkati çeken Olpak, sözlerini şöyle tamamladı:
     Yüzde 9,2 elbette bakıldığında mutlu olunacak bir rakam değil. Ama yine ABde işsizlik ortalamasının yüzde 14-15 mertebesinde olduğunu hatırlarsak, burada da bazı şeylerin hakkını teslim etmemiz gerekir. Gönlümüz istiyor ki bunu yüzde 5in altındaki rakamlara daha hızlı bir şekilde götürelim.
     Düzce Valisi Adnan Yılmaz da fahri üyesi olduğu MÜSİADın her geçen gün gelişen bir kurum olduğunu anlattı.
     MÜSİAD, Türkiyenin özeti ve özüdür diyen Yılmaz, 2023 vizyonu doğrultusunda hep birlikte çalışacaklarını, iş adamlarından bu anlamda destek beklediklerini sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Olpak, derneğe yeni katılan üyelere rozet taktı.
     Tek listeyle girilen seçimde MÜSİAD Düzce Şube Başkanlığına İsmail Çakmak getirildi.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber MÜSİAD Düzce Şubesi 3. Olağan Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER