MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Atılgan:

MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Atılgan: -Üretimde ve satış sonrasında yerli parça kulanım oranının artırılması konusunda, destek ve yönlendirmelerin olması şart -Yan sanayi firmalarına, kaynaklara ulaşma ve kredi bulma


KONYA (A.A) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Salih Sami Atılgan, Üretimde ve satış sonrasında yerli parça kulanım oranının artırılması konusunda, destek ve yönlendirmelerin olması şart dedi.
     Atılgan, MÜSİAD Konya Şubesinde düzenlenen Otomotiv Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısında, yaşanan krizlere rağmen otomotiv sektörünün yatırımlara ve ihracat artışına devam ettiğini, ihracat ve istihdamda lider duruma geldiğini söyledi.
     Sektörün diğer sektörlere de yüksek katma değer sağladığını ifade eden Atılgan, Türkiye mevcut yatırımlarını koruyup yeni projeleri ülkeye çekerken bir yandan da doğrudan büyük yatırımların ülkeye gelmesini sağlamaktadır. Ülkemiz 2023 vizyonu kapsamında 75 milyar dolar ihracat hedefi için sanayinin bugünkü durumunun 4 katına gelmesi gerekir. Bu büyüme, yeni yatırımlar ve buna uygun altyapıyla mümkündür diye konuştu.
    
     -Otomotiv yan sanayinin sorunları-
    
     Atılgan, yan sanayinin, özellikle Çin malı kalitesiz ve ucuz parçaların Türkiyeye kontrolsüz girişinden rahatsız olduğunu, bunun engellenmesi gerektiğini savundu.
     Enerji maliyetlerindeki artışların yan sanayi firmalarının belini büktüğünü belirten Atılgan, şunları kaydetti:
     Üretimde ve satış sonrasında yerli parça kulanım oranının artırılması konusunda, destek ve yönlendirmelerin olması şart. Global tedarik yaklaşımı, yerli yan sanayi isletmelerini bu firmaların taşeron firması haline getiriyor. Buna imkan vermemek lazım. Orijinal yedek parçaların Türkiyeden AB ülkelerine ihracatında ortaya konan tarife dışı engeller ortadan kaldırılmalıdır. Gümrük Birliği Anlaşması kapsamında mallar karşılıklı olarak serbest dolaşıma açık olmalıdır. Bu konuda AB lehine uygulamalara kayıtsız kalınmamalıdır. Yan sanayi firmalarına, kaynaklara ulaşma ve kredi bulma konusunda kolaylık sağlanmasını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Mümin Altaş / Murat Aslan
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Başkanı Atılgan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER