Mutkide devam eden yatırımlar

Mutkide devam eden yatırımlar


BİTLİS (A.A) - Vali Nurettin Yılmaz, Mutkide yapımı devam eden yatırımları inceledi.
     Vali Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis-Mutki ve Mutki-Kavakbaşı Beldesi yollarında çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.
     Bitlis-Mutki karayolunun ilçeye bağlı Dereyolu Köyü mevkisine kadar asfaltlandığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Yolun geri kalan 6 kilometrelik kısmında çalışmalara devam edilecek. Mutki-Kavakbaşı karayolunun 10 kilometrelik kısmı tamamlanma aşamasında. Altyapıları tamamlandıktan sonra yol asfaltlanacak. Yolun kalan 10 kilometrelik kısmındaysa çalışma yürütülecek. Ayrıca Mutkiye giriş yolu sorunlu. Bu nedenle ilçe merkezine girişte bir köprü yapıldı. Bu köprü üzerinden merkeze giriş yolu yapılacak.
     İlçede yapımı devam eden okul inşaatlarına önem verdiklerini belirten Yılmaz, bu yıl uygulamaya geçilecek olan kademeli eğitim sistemine hazır olduklarını bildirdi.
     İlçede 36 derslikli ilköğretim okulunun ve geçen yıl yapımına başlanılan lise binasının bitmek üzere olduğunu kaydeden Yılmaz, lise binasının yanında bir spor salonu da yapacaklarını ifade etti.
     Binaların tamamlanmasıyla Mutkideki eğitim sorununun çözüleceğini dile getiren Yılmaz, ayrıca İçişleri Bakanlığının Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında, 170 kişilik yurt yapacaklarını ve bunun için arsa sorununu giderdikleri bildirdi.
     Yılmaz, Bunun ihalesini yaptıktan sonra inşaatına başlayacağız. Yurt önümüzdeki yıl hizmete açılacak. Bu yıl köylerdeki lise seviyesindeki 14 bin çocuğumuza taşımalı eğitim yaptırıyoruz. Ancak bu çocuklarımızı yurtlarda barındırmak istiyoruz. Ayrıca bu yıl ilçeye bağlı bazı köylerde toplam 45 derslik yapılacak. Bunların ihale süreci tamamlandı. Dersliklerimizi de önümüzdeki yıl hizmete açacağız dedi.
     İlçede kapatılan askerlik şubesi binasının milli eğitim hizmetlerinde kullanacağını belirten Yılmaz, binada güçlendirme, bakım ve onarım çalışması yapıldığını kaydetti.
     Bu yatırımlarla Mutkinin önemli ölçüde rahatlayacağını söyleyen Yılmaz, Mutkide ailelerin eğitime verdiği önemi biliyoruz. 2010 yılında ilçede açtığımız kız meslek lisesinde öğrenci kaybımız yok. Önümüzdeki yıl bu okulumuz ilk mezunlarını verecek diye konuştu.
     Ayrıca Mutkide Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) ödeme güçlüğü olan vatandaşlar için 128 konut inşa ettiğini bildiren Yılmaz, konutların sonbaharda hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.
     Yılmaz, şunları söyledi:
     Binalar önemli ölçüde tamamlandı. Ancak ufak tefek işler devam ediyor. TOKİ sosyal sorumluluk çerçevesinde konutların bulunduğu alanda 300 kişilik cami yapacak. Ayrıca KÖYDES projelerimiz devam ediyor ve bu kapsamda Mutkiye 1 milyon 400 bin lira ödenek ayırdık. KÖYDES kapsamında Mutki ve Hizan ilçelerimize ağırlık veriyoruz. Çünkü bu ilçelerimiz biraz daha geri kalmış. Köylerimizde bu yıl yol ve su işlerimizi büyük ölçüde tamamlayacağız. Önümüzdeki yıl da arazi sulama projelerine ağırlık vereceğiz. Devlet Su İşleri ilçemizde dere ıslahı çalışması yürütecek. Bu 2 milyon liralık bir proje.
     Vali Yılmaza, Mutki Kaymakamı Oğuzhan Bulut, Belediye Başkanı Vahdettin Barlak ve İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz da eşlik etti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Mutkide devam eden yatırımlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER