Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu saldırıları kınadı


İZMİR (A.A) - İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK), Myanmarda Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını protesto etti.
     İzmirde 23 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu İSTOKtan yapılan yazılı açıklamada, Arakan bölgesinde dini ve etnik gerekçeli şiddet olaylarının artarak devam ettiği vurgulandı.
     Arakanda büyük bir insanlık suçu işlendiği, BM ve uluslararası insan hakları kuruluşlarının Myanmar hükümetine Müslümanlara yönelik baskıları sonlandırması için çağrıda bulunmaları ve baskı yapmaları gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     İslam ülkeleri, Arakanlı Müslümanların uğradığı zulme karşı sessizliklerini bozmalı ve gerekli tepkiyi ortaya koymalıdır. Türkiyenin, Arakanlı Müslümanlara uygulanan zulmün önlenmesi için çeşitli platformlarda girişimlerde bulunma çabaları artırılmalı. Uluslararası yardım kuruluşlarının Arakan içerisinde ve mülteci kamplarında yardım dağıtabilmeleri garanti altına alınmalıdır.
     Sınırlar, insan hakları örgütlerine ve uluslararası gözlemcilere açılmalıdır. Dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan Budistler, Burmadaki zulmü durdurmak için harekete geçmelidir. Arakanda insanlık can çekişmekte ve insanlar sadece Müslüman oldukları için insanlık dışı muamelelere maruz kalmaktadırlar. Dini, dili ve rengi ne olursa olsun hiç bir insana hatta hiç bir canlıya insanlık dışı muameleyi kabul etmiyor, Burmadaki zulme uğrayan Müslümanların sesi olmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz.
    
     Muhabir: Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER