Myanmardaki Müslümanlara yönelik katliam

Myanmardaki Müslümanlara yönelik katliam -Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: Yapılanlara sessiz kalmayarak, zulmü kınıyoruz


EDİRNE (A.A) - Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Myanmardaki Müslümanlara yönelik katliama ilişkin, Yapılanlara sessiz kalmayarak, zulmü kınıyoruz dedi.
     Cankaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın birçok yerinde Müslümanların zulüm, işkence, katliam ve soykırım yaşadığını belirtti.
     Alpaslan Cankaloğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
     Çoğumuzun haritada yerini bile bilmediği Myanmarda Burma Müslümanları sırf Müslüman oldukları için Budistler tarafından kadın, çocuk, yaşlı demeden canlı canlı yakılıyorlar. Türlü işkencelere maruz kalıyorlar. Kadınlar tecavüze uğramamak için kendilerini suya atıp canlarına kıyıyor. Ne televizyonlarda görüldü Arakanlı Müslümanlar, ne gazetelerde ne de Müslüman devlet adamlarımızın ağızlarında iki kelam olmadı. Şu mübarek ramazan ayında bile hunharca katlediliyorlar. Oradaki kardeşlerimizin feryatları arşı titretiyor. Sessiz kalırsak zalimlerin istediğini yapmış oluruz.
     Zulme ve işkenceye sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan, Cankaloğlu, Bizler Alperenler olarak dünyanın hangi köşesinde olursa olsun din kardeşlerimizin, soydaşlarımızın çektikleri acıları yüreğinde yaşayan Türk-İslam ülkücüleri olarak Myanmarın Arakan bölgesinde Müslüman kardeşlerimizin de acılarını paylaşıyoruz. Yapılanlara sessiz kalmayarak, zulmü kınıyoruz. Nefesimizin yettiği müddetçe onlara destek olacağımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik katliam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER