Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı (Görüntülü)


ERZURUM (A.A) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Myanmarın batısındaki Arakan bölgesinde zulme uğrayan Müslümanlar için başlattığı yardım kampanyası kapsamında, yurt genelinde camilerde cuma namazının ardından yardım topladı.
     Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cuma namazının ardından bütün Türkiyede olduğu gibi Erzurumda da bütün camilerde Arakan Müslümanları için yardım topladıklarını belirtti.
     Arslan, Arakan Müslümanlarının insanlık yönünden çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını dikkati çekerek, Ramazan ayı içindeyiz onların iftar edebilecekleri imkan yok. Yaşadıkları zulümle evlerinde ülkelerinde rahat edemeyişleri biz Müslümanları ayrıca üzmektedir dedi.
     Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan kampanyanın ramazan ayı boyunca devam edeceğini bildiren Arslan, şunları kaydetti:
     Ramazan ayı boyunca sürecek kampanya kapsamında vatandaşlar fitre ve zekatlarını da Arakandaki Müslümanlara gönderebilecek. Bütün operatörlerden ARAKAN yazıp 5601e kısa mesaj gönderdiklerinde 5 lira bağışta bulunmuş olacaklar. Bunun dışında www.diyanetvakfi.org.tr adresinden de fitre ve zekatlarını verebilecekler.
    
     -Sarıkamışta 5 bin lira toplandı
    
     Karsın Sarıkamış ilçesinde de Arakan bölgesinde şiddet gören Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı.
     Cuma namazı çıkışında ilçe merkezi ve köylerdeki camilerde Arakanlı Müslümanlar için yardım toplanmaya başladıklarını belirten İlçe müftüsü Hamdi Uzunharman, şunları söyledi:
     Bu bölgede yaşayan din kardeşlerimizin içerisinde bulunduğu durum Türk milletini derinden üzdü. Somali, Afrika ülkelerinde yaşayan kardeşlerimize nasıl yardımda bulunduysak aynı şekilde Arakandaki Müslüman kardeşlerimize de aynı hassasiyeti göstermeye çalışacağız.
     Uzunharman, Sarıkamışta şu ana kadar 5 bin lira toplandığını, yardımların devamının geleceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat / Hüseyin Demirci / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER