Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -Myanmarda öldürülen Müslümanlar için Şanlıurfada teravih namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı


ŞANLIURFA (A.A) - Myanmarda öldürülen Müslümanlar için Şanlıurfada teravih namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.
     Hazreti İbrahimin doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen tarihi Balıklıgöl Yerleşkesinde teravih namazının ardından toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Fevzi Çelik, Arakanlı Müslümanların şehit edildiğini hatırlatarak, Irkçı ve fanatik Burma yönetiminin bu vahşeti dünyanın gözü önünde işlediğini belirtti.
     İnsani yardım kuruluşlarından alınan bilgilere göre, Arakanda birçok Müslümanın sorgulanmadan tutuklandığını da aktaran Çelik, bu kişilerin akıbetiyle ilgili kesin bir bilgiye henüz ulaşılamadığını ifade etti.
     Çelik, tüm İslam ülkelerinin Arakandaki katliamı uluslararası platforma taşıması gerektiğini belirterek, Arakanlı Müslümanların can emniyeti, ekonomik hakları, inanç hürriyetleri, eğitim ve kültürel hakları garanti altına alınmalıdır. Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelere taşınmış Budist yerleşimcilerin o toprakları sahiplerine iade etmelerini sağlanmalıdır diye konuştu.
     Daha sonra Myanmarda öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından tekbir getirip, Müslüman uyuma Myanmara sahip çık sloganı atan grup, dağıldı.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER