Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet -Konyadaki camilerde Arakanlı Müslümanlar için 300 bin lira toplandı (Görüntülü)


KONYA (A.A) - Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, ArakanMüslümanlar için camilerde 300 bin lira toplandığını söyledi.
     Özbuğday, yaptığı açıklamada, Türk milletinin her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olduğunu belirtti.
     Arakan için Türkiyedeki bütün kurum ve kuruluşların harekete geçtiğini ifade eden Özbuğday, Konyalı kardeşlerimizin ilgisi de her zaman olduğu gibi çok büyük oldu. Köy ve kasabalarda toplanan paralar ulaşmadı. Büyük ilçelerden gelenlerle birlikte kent genelinde toplanan para miktarı şu an için 300 bin lirayı geçti. Bunun daha da artacağını, 500 bin liraya yaklaşacağını tahmin ediyorum. Halkımız gerçekten bu yardıma ilgi duydu dedi.
     Özbuğday, şunları kaydetti:
     Dünyanın neresinde olursa olsun bir insan öldüğünde insan hakkı savunucuları ayağa kalkıyor. Ancak Arakanda 50 binden fazla Müslüman ölüyor, kimsenin kılı kıpırdamıyor. Ölen Müslüman olunca insan hakları gündemden kalkıyor. Bu gerçekten çok üzücü. Her şeyden önce insan değerli bir varlıktır. İnancı ne olursa olsun insanın yaşaması en tabii hakkıdır. Bütün insan hakları örgütleri diğer olaylarda olduğu gibi Müslümanlara yapılan zulümlerde de aynı duyarlılığı göstermelidir.
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık / İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER