Nar hasadı başladı

Nar hasadı başladı -Silifkede düzenlenen törenle kesimi gerçekleştirilen ilk ürün, 1.70-2 TL arasında alıcı buldu


MERSİN (A.A) - Silifkede yılın ilk nar hasadı yapıldı. Düzenlenen törenle kesimi yapılan nar, 1.70-2 TL arasında alıcı buldu.
     Üretici Cem Ergülün 50 dönümlük hicaz narı bahçesinde hasat edilen 3 ton nar, Türkiyenin farklı bölgelerine ve yurt dışına ihraç edilmek üzere Mersine gönderildi.
     Ergül, hasadın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl hasat edilen narın kilosunun 4 TLden satıldığını, bu yıl ise gübre, ilaç, işçilik gibi maliyetlerin artmasına karşın fiyatların yarıya düştüğünü söyledi.
     Fiyatların düşme nedeninin Suriyedeki olaylar nedeniyle bu ülke üzerinden Lübnan, Ürdün, Arabistan gibi Arap ülkelerine nar ihracatının yapılamamasından kaynaklandığını ifade eden Ergül, 2006 yılında nar ekimi yaptığını, geçen yıl 50 dönümlük bahçesinden yaklaşık 120 ton nar hasadı gerçekleştirdiğini kaydetti.
     Ergül, bu yıl Arap ülkelerine ihracatın olmamasının yanında rekoltenin de düşüklüğüne işaret ederek, Çünkü bu kış çok sert geçti ve ağaçlar geç uyandı. Ağır geçen kış şartlarının ardından havaların aşırı sıcak olması da hem rekolteyi düşürdü hemde hasadın geç yapılmasına neden oldu. Çünkü geçen yıl hasadı bu yılkinden yaklaşık bir ay önce gerçekleştirmiştik. Ayrıca geçen yıl 120 ton ürün hasat ettiğim bahçeden bu yıl yaklaşık 75-80 ton nar hasadı gerçekleştirmeyi bekliyoruz diye konuştu.
     İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerin tavsiyesiyle hicaz narı üretimini gerçekleştirdiğini ve ilk yıl ürünü almaya başladığını anlatan Ergül, hicaz narına tüccarların da ilgi göstermesi nedeniyle, herkesin bu ürüne yönlenmesini önerdi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan/Kerem Kocalar/Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Nar hasadı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER