Narenciye tarımında basınçlı sulama eğitim semineri

Narenciye tarımında basınçlı sulama eğitim semineri


HATAY (A.A) - Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Narenciye Tarımında Kalite ve Verimi Arttırmak İçin Basınçlı Sulama Sistemine Geçilmesi konulu seminer düzenlendiği bildirildi.
     İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı kapsamında Erzin ilçesinde düzenlenen eğitim seminerinin Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ve Erzin İlçe Müdürlüğü tarafından organize edildiği belirtildi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, etkinlikte yaptığı konuşmada, Hatayın sulama durumu, üretim verileri, bakanlık tarafından basınçlı sulama sistemleri konusundaki verilen hibe destekleri hakkında bilgi verip, bu tür eğitim seminerlerinin devam edeceğini ifade etti.
     Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkant Ödemiş de narenciye tarımında kalite ve verimi arttırmak için basınçlı sulama sistemine geçilmesi ve sulamada yapılan yanlışlıklar ve çözüm yolları hakkında katılımcıları bilgilendirdiği kaydedildi.
     (KLÇ-İSÖ-AG)
<< Önceki Haber Narenciye tarımında basınçlı sulama eğitim semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER