Nemrutta yeni yol yapılacak

Nemrutta yeni yol yapılacak


BİTLİS (A.A) - Tatvan sınırlarında bulunan ve Avrupa Seçkin Destinasyonları Projesi (EDEN) kapsamında mükemmeliyet ödülü alan Nemrut krater göllerine ulaşımın daha kolay sağlanması için yeni yol yapılacak.
     Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nemruta ulaşım sorununu çözeceklerini söyledi.
     Nemrut yolunun 28 kilometrelik kısmının ihalesinin yapıldığını ve yeni yolda çalışmaların kısa sürede başlayacağını ifade eden Erkan, şöyle konuştu:
     Yeni yol sıcak asfalt ve bazal taş olacak. Nemrut dünyanın ikinci, Türkiyenin ise en büyük krater gölü. Gölün eşsiz konumu, çok sayıda yanardağı ve sıra dışı tabiatına ilave olarak, zengin tarihi mirasıyla her yıl binlerce turist çekmekte. Burası ziyaretçiler için gerçek ve benzersiz birer ilham kaynağı. Nemrut, EDEN projesi kapsamında 28 ülkede ücretsiz olarak tanıtılıyor. Nemrut kalderası birinci derece sit alanı ve tabiat parkına gelen yerli ve yabancı turistlerin, ulaşımının kolaylıkla sağlanması için yeni yol çalışmamıza kısa sürede başlayacağız.
     Yeni yapılacak olan yolun 12 metre genişliğinde olacağını belirten Erkan, Bitlis-Tatvan karayolundan Nemrut Dağındaki sit alanına kadar 10 kilometrelik mesafenin sıcak asfalt, geriye kalan 18 kilometrenin ise bazalt taşıyla kaplanacağını kaydetti.
     Erkan, Yol çalışmasından sonra Nemrut için gerekli olan tesis ve benzeri çalışmalarımıza da bir an önce başlayacağız. Buraya gelen turistlerin ve bölge halkının ulaşımını kolaylaştırarak, turizm alanı oluşturmayı amaçlıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Nemrutta yeni yol yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER