Nene Hatun Milli Parkı yeniden canlanıyor

Nene Hatun Milli Parkı yeniden canlanıyor (Fotoğraflı - Görünlütü)


ERZURUM (A.A) - Orman ve Su İşleri 13. Bölge Müdürü Murat Haspolatlı, Bölge Müdürlüğü olarak Milli Parklar Kanunu, Kara Avcılığı Kanunu, sulak alanlar, uluslararası sözleşmeler ve biyolojik çeşitlilik konularındaki tüm işlemlerle ilgilendiklerini belirtti.
     Haspolatlı, göreve geldikleri günden itibaren öncelikli işleri sıraladıklarını ifade ederek, En önemli projemizin Nene Hatun Tarihi Milli Park olduğunu belirledik. Nene Hatun Tarihi Milli Parkı 2009 yılında Milli Park ilan edildikten sonra Orman ve SU İşleri Bakanlığının uhdesine ve dolayısıyla taşrada 13. Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanına girmiş bulunmaktadır diye konuştu.
     Nene Hatun Milli Parkı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüştüklerini dile getiren Haspolatlı, maliyetle ilgili keşiflerin çıkartıldığını ve ödenek çıktığını, yakın zamanda 5199 metrelik yerin ihalesini yapacaklarını anlattı.
     Haspolatlı, ayrıca parkın peyzaj projesiyle ilgili olarak da Atatürk Üniversitesi ile irtibata geçtiklerini belirterek, Şu an projesi yapılıyor. Proje bittikten sonra işlemlere başlayacağız dedi.
     Nene Hatun Milli Parkında bulunan tabyaların da restorasyonunun yapılacağını anlatan Haspolat, şunları kaydetti:
     Tabyaların restorasyonuyla ilgili olarak yanlış bir adım atmak istemedik. Konusuna hakim uzman kişilerle görüştük. Çanakkalede tabyaların onarımında bulunmuş mimarlarla görüştük. Yol haritasını çizdik, görüş birliğine vardık. Ödenek geldikten sonra da tabyaların restorasyon işine başlayacağız.
     Haspolatlı, Erzurum Pasinler karayolundan dar bir girişle Milli Parka girildiğini ifade ederek, yolun genişletilmesi için de çalışma yaptıklarını anlattı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Nene Hatun Milli Parkı yeniden canlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER