Nevruz kutlamaları

Nevruz kutlamaları -ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Söylemez: Bayram olan nevruzu, yabancı uyruklu öğrencilerle bayram havasındave renkli bir şekilde kutlayacağız


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, üniversite olarak Ardahanda yabancı uyruklu öğrencilerle Nevruz kutlamalarına renk katacaklarını belirtti.
     Söylemez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir yılın başlangıcı ve doğanın uyanması olarak bilinen nevruzu, üniversite olarak en iyi şekilde kutlamak istediklerini ifade eti.
     Kutlamalar için Orta Asya kökenli yaklaşık 160 öğrencinin katılımını sağlayacaklarını, bu katılımla kutlamaların renkleneceğini ifade eden Söylemez, Nevruz, yeni bir mevsimin başladığını haber veriyor. Türklerin yaşadığı bütün yerlerde, coğrafyalarda nevruz günlerce kutlanır. Türk kültüründe zaten bu bayram var. Ergenekon dağından çıkıştır. Kazakistan ve Kırgızistanda bir ay önce hazırlıklar başlar diye konuştu.
     Üniversite olarak bu yıl, yaklaşık 160 Orta Asya kökenli öğrenciyle nevruz kutlamalarına katkı sağlayacaklarını belirten Söylemez, şunları kaydetti:
     Biz üniversite olarak geçen yıl renkli bir kutlama yaptık. Bu yıl yine coşkuyla kutlayacağız. Nevruz, coşkunun, sevginin, kaynaşmanın yansıtıldığı bir gündür. Bayram şeklinde kutlamamız lazım. Bayram olan nevruzu, yabancı uyruklu öğrencilerle bayram havasında ve renkli bir şekilde kutlayacağız. Türkmenistan ve Gürcistandan öğrencilerin kötü ruhları kovma oyunu ve pilav dansını izleyeceğiz. Bunlar bu etkinliklerde rol alacaklar. Etkinliklere renk katacaklar.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Nevruz kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER