Nevruz kutlamaları

Nevruz kutlamaları -DPÜ öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Karaaslanın yaktığı ateşin üzerinden atlayarak nevruzu kutladı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, baharın gelişini müjdeleyen nevruz, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencilerinin, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslanın yaktığı ateşin üzerinden atlamasıyla kutlandı.
     Prof. Dr. Karaaslan, Evliya Çelebi Yerleşkesindeki Rektörlük binası önünde düzenlenen etkinlikte, Farsça yeni gün anlamına gelen nevruzun, baharın gelişini müjdelediğini söyledi.
     Bayramları, birlik, beraberlik, kardeşlik, ortak iş yapma, aynı yolda yürüme kavramlarıyla niteleyen Prof. Dr. Karaaslan, Nevruz, bazı kesimlerce çok yakın zamanlara gelinceye kadar bir ayrılığın, kargaşanın sembolü olarak kullanılmak istenmiştir. Bugün Türkiyenin geldiği olgunluk düzeyine baktığımızda nevruz, bir bayram, neşe, sevinç, beraberlik günü anlamına geldi dedi.
     Nevruz heyecanını öğrencileriyle yaşayarak sorumluluk bilincine sahip bir üniversite olma örneğini ortaya koymak istediklerini anlatan Prof. Dr. Karaaslan, dayanışma, bir arada bulunma ve dünyanın sözcüsü bir devlet haline gelmenin önemini bildiklerini dile getirdi.
     Prof. Dr. Karaaslan, dünyanın sözcüsü bir devlet haline gelmenin kolay olmayacağını, bunun için çok çalışılması ve her fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Üniversiteler toplumun beyni, düşünen kafasıdır. Dolayısıyla üniversitelerin duruşu, olaya bakışı çok önemlidir. Bu anlamda üniversitemiz, nevruzu bir bayram olarak kutlamanın heyecanı içindedir. Böylesine güzel bir günü vesile kılarak ülkemizin önünü açacak projeleri bundan sonraki günlerde hep beraber konuşacağız, değerlendireceğiz. İnşallah ülkemiz, dünyada hak ettiği önemli yeri alacaktır. Dünyanın krizler içinde bocaladığı, bir çıkış yolu aradığı bu günlerde ülkemizden yükselecek sesler, yansıyacak görüntüler, dünyanın çözümsüz zannedilen pek çok sorununa çözüm getirecektir. Böylece dünyaya karşı sorumluluğumuzu millet olarak bir kez daha yerine getirmenin sevincini yaşayacağız.
     Üniversite öğrencilerinden oluşan ekiplerce halk oyunu gösterileri sunulmasının ardından katılımcılar, Prof. Dr. Karaaslan tarafından yakılan ateşin üzerinden atladı.
     Ayran ile pilav ikram edilmesi ve yerleşkede belirlenen alanda fidan dikilmesiyle sona eren etkinliğe, Kütahya Vali Yardımcısı Metin Selçuk, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cengiz Akçay, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit ile akademisyenler katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Nevruz kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER