Nevşehirde sporcu sayısında artış

Nevşehirde sporcu sayısında artış -Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ünlüer: 2011 yılı Ekim ayında 11 bin 498 olan toplam sporcu sayımız 16 bin 48 olurken, faal sporcumuz bin 68den bin 443e yükseldi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, 2011 yılı Ekim ayında 11 bin 498 olan toplam sporcu sayımız 16 bin 48 olurken, faal sporcumuz bin 68den bin 443e yükseldi dedi.
     Kamp Eğitim Merkezinde düzenlenen iftar yemeği öncesi basın açıklaması yapan Ünlüer, görev başladığı 2011 Ekim ayından bugüne kadar geçen sürede yaptıkları çalışmaları anlattı.
     Ünlüer, bu dönemde 60 olan kulüp sayısının 62ye ulaştığını ifade ederek, yaz spor okullarına katılan öğrenci sayısının da bin 768den bin 800e ulaştığını kaydetti.
     2011 yılı Ekim ayında 11 bin 498 olan toplam sporcu sayımız 16 bin 48 olurken, faal sporcumuz bin 68den bin 443e yükseldi diyen Ünlüer, sporun her branşında Nevşehiri ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
     Spor tesislerinde haftanın her günü vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Ünlüer, şöyle devam etti:
     Yaz Kuran kursundaki ve yetiştirme yurdundaki öğrencilere spor yaptırıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen Futbol Köy Okuluna ev sahipliği yaptık. 6 tanesi Türkiye Şampiyonası olmak üzere 27 ulusal müsabakaya ve 2 uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yaptık. Avanos, Ürgüp, Gülşehir ve Damat İbrahimpaşa spor salonlarında tadilatlar yaptık. Kozaklı Spor Salonu inşaatı tamamlandı. Hacıbektaş sentetik çim yüzeyli futbol sahasının ihalesi yapıldı, yapımına başlanacak. 30 Temmuzda yüzme havuzu ihalesi yapıldı, 28 Ağustosta da Gençlik ve Kültür Merkezi ihalesi yapılacak.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehirde sporcu sayısında artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER