Nevşehir AK Parti Milletvekili Feralan:

Nevşehir AK Parti Milletvekili Feralan: 1999 yılında MHP, DSP ve ANAP koalisyonunda, Abdullah Öcalan ne karşılığında eylemsizlik kararı verdi. 4 yıl eylem yapmadılar. O zaman Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalana ne verdi de eylemsizli


NEVŞEHİR (A.A) - AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, 1999 yılında MHP, DSP ve ANAP koalisyonunda, Abdullah Öcalan ne karşılığında eylemsizlik kararı verdi- 4 yıl eylem yapmadılar. O zaman Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalana ne verdi de eylemsizlik kararı aldı- diye sordu.
     AK Parti Nevşehir İl Binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Feralan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı vatana ihanetle suçlamasına tepki göstererek, Türkiyede her 2 kişiden birinin oyunu almış bir partiye bu sözlerin söylenmesinin yakışık almadığını belirtti.
     Feralan, açıklamasına şöyle devam etti:
     MHP Genel Başkanı maalesef son günlerde Meclisteki grup konuşmalarında nezaket ölçüleri dışında hakarete varan ifadeler kullanıyor. Bu kabul edilebilir değil. Bir siyasi parti genel başkanına yakışan bir tarz değil. Bir ülkenin Başbakanına ve Türkiyede her iki seçmenden birinin oyunu almış bir siyasi partinin genel başkanına ve o kadrolara o ithamda bulunmak gerçekten yakışık alacak bir şey değil. Bu konu çözüm süreci ile alakalı olarak gündeme geliyor. Şimdi ısrarla, Terör örgütü silah bırakıyor ama neyin karşılığında- diyorlar. Pekala o zaman biz de soralım, 1999 yılında MHP, DSP ve ANAP koalisyonunda, Abdullah Öcalan neyin karşılığında eylemsizlik kararı verdi- Biz de o zaman bunu soralım. O zaman da eylemsizlik kararı verdi, 4 yıl eylem yapmadılar. O zaman Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalana ne verdi de eylemsizlik kararı aldı- Bu soru sorulur. Eğer bize, Ne verdiniz diye soruyorlarsa, ki soruyorlar, biz kimseye bir şey vermedik.
    
     -ABnin bize söyleyecek sözü kalmadı
    
     AK Parti döneminde Avrupa Birliğinin Türkiyeye söyleyecek lafının kalmadığını ve Türkiyenin onların kriterlerini de aştığını kaydeden Feralan, AK Parti iktidara geldiği günden bu yana millete verdiği bir şey var. AK Parti Türkiyenin imarı ve inşasında birçok şey verdi. Bunları teker teker anlatsak saatler yetmez. Onun dışında AK Parti demokratikleşme verdi. Yani biz Türkiyeyi teslim aldığımızdan bu yana Türkiyedeki demokratik standartlar attı. Türkiyedeki hukuk devleti normları değişmeye başladı. Daha düne kadar AB standartları ile ilgili kararlarda sürekli AB tarafından Türkiyenin çeşitli kriterlere uymadığı söylenirdi. Şu anda ABnin bu anlamda söyleyebildiği tek bir laf yok çünkü biz onların demokratikleşme noktasında kriterlerini de aştık dedi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Nevşehir AK Parti Milletvekili Feralan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER