Nevşehir Belediyesi şehit annesini hacca gönderdi

Nevşehir Belediyesi şehit annesini hacca gönderdi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, geçen yıl verdiği sözü yerine getirerek şehit annesi Sultan Çekiçi (66) hacca uğurladı.
     Ünver, geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklama ile bu yıl ki hac kontenjanından şehit aileleri arasından 60 yaşını aşan şehit ailelerinin hac farizasını yerine getirmeleri için belediye olarak her türlü yardımı yapacaklarını duyurmasının ardından şehit annesi Sultan Çekiç kutsal topraklara yolcu edildi.
     Şehit annesi Çekiç, kutsal beldelere gitmeden önce Nevşehir Belediye Başkanı Ünver ile görüşerek helallik aldı.
     Gülşehir ilçesine bağlı Bölükören köyünde yaşayan şehit Jandarma Piyade Er Duran Çekiçin annesi Sultan Çekiç ile görüşen Ünver, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün korunması amacıyla yapılan mücadele sırasında şehitlik mertebesine ulaşan Duran Çekiç için ne yapılsa az olduğunu belirtti.
     Ünver, Nevşehir Belediyesi olarak geçen yıl 60 yaşını aşan ve hac farizasını yerine getirmek isteyen şehit ailelerinin kutsal topraklara gönderileceği sözünü verdiklerini, ancak bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca Nevşehir için ayrılan kontenjandan bir şehit annesi için yararlanıldığını ifade etti.
     Bu konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştüğünü kaydeden Ünver, önümüzdeki yıl Suudi Arabistan ile hac kontenjanının artırılmasına yönelik görüşmelerde, sadece Nevşehirde değil, diğer kentlerdeki şehit aileleri için de kontenjan artırımına gidilmesi için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağa da gerekli talimatın verdiğini aktardı.
     Jandarma Piyade Er Duran Çekiç, 1993 yılında Kahramanmaraşın Elbistan ilçesi Ekinöz mevkisinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit düşmüştü.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehir Belediyesi şehit annesini hacca gönderdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER