Nevşehir Müftüsü Öztürk:

Nevşehir Müftüsü Öztürk: -Beraat gecesi biz kullar için bulunmaz bir fırsat, bulunmaz bir nimet, bulunmaz bir rahmettir


NEVŞEHİR (A.A) - İl Müftüsü Yakup Öztürk, Beraat gecesinin kullar için bulunmaz bir fırsat, nimet ve rahmet olduğunu belirtti.
     Beraat Kandili münasebetiyle kutlama mesajı yayımlayan Öztürk, mübarek üç ayların ikincisi olan Şaban ayının incisi Berat Kandiline kavuşmanın sevinç, mutluluk ve heyecanının yaşandığını kaydetti.
     Bu gecenin inananlara önemli fırsatlar sunduğunu ve çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Öztürk, mesajında şunları kaydetti:
     Şaban ayının 15. gecesi olan, Allahın rahmet kapılarının açıldığı, günahkar kullarından isteyenleri, dileyenleri, dua edenleri, tabiri caiz ise dilekçe verenleri affedeceğini müjdelediği, dünya semasına rahmetiyle tecelli edip, rızk bolluğu isteyenlere bol bol rızk vereceği, hasta olup şifa isteyenlere şifa ihsan edeceği ve her ne derdi varsa isteyene, el açana, kapısını çalana istediğini vereceği, tayin ve takdir edeceği Berat gecesi biz kullar için bulunmaz bir fırsat, bulunmaz bir nimet, bulunmaz bir rahmettir. Bundan dolayı bu geceyi çok iyi değerlendirmeliyiz.
     Gündüzünü saim, gecesini kaim ve uyanık geçirmeliyiz. Hele hele gaflet içinde, malayani ile oyalanmadan, camilere koşarak, sohbetleri dinleyerek, namazları kılarak, Kuran okuyarak veya dinleyerek, dualar yaparak, yapılan dualara iştirak ederek, kendi başımıza kaldığımız zaman da kaza namazları kılarak, tövbe ve istiğfar ederek, zikrederek ve şükrederek geçirmeliyiz. Nefis muhasebesini yapıp varsa kötü alışkanlıklarımızdan uzaklaşmak için, yoksa ilim, iman ve amelimizi artırmak ve ahlakımızın güzelleşmesi için yeni bir karar alarak geceyi geçirip, on bir ayın sultanı Ramazan-ı şerife hazırlıklı olarak yürümeliyiz.
     Bu duygu ve düşüncelerle tüm din kardeşlerimizin ve Nevşehirli hemşehrilerimizin kandilini tebrik ediyor, İslam aleminin huzur ve mutluluğuna, insanlığın da hidayet ve kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak&tan niyaz ediyorum.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Nevşehir Müftüsü Öztürk: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER