Nevşehir Valisi Savaş:

Nevşehir Valisi Savaş: -Anadolu Ajansının Türkiye Cumhuriyetinin 100. yıl hedeflerine paralel olarak uluslararası arenada da söz sahibi olduğunu görmek bizi mutlu ediyor


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Anadolu Ajansının (AA) Türkiye Cumhuriyetinin 100. yıl hedeflerine paralel olarak uluslararası arenada da söz sahibi olduğunu görmek bizi mutlu ediyor dedi.
     Savaş, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürkün mektubu eşliğinde, Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçer tarafından kendisine sunulan Anadolu Ajansı 2012 Almanakı inceledi.
     AAnın geçmişte olduğu gibi günümüzde de habercilik alanında önemini koruduğunu, özellikle son yıllarda büyük bir değişim içine giren AAnın, dünya çapında bir ajans olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Savaş, şunları söyledi:
     Anadolu Ajansının hedeflerini büyütüp, dünya ajansı olmayı amaçlaması bizi gururlandırıyor. Artık dünya, Orta Doğu, Balkanlar ve Kafkasya bölgelerine bizim gözümüzle bakacak. Ülkemizin gururu olan Anadolu Ajansının uluslararası arenada da söz sahibi olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Gelişen dünyada ülkemizin yükselen itibarına paralel olarak AAnın da bu yükseliş trendini sürdürdüğünü memnuniyetle görüyorum. Ülkemizin 2023 hedefleri var. Dünyanın en büyük ilk 10 ülkesi arasına girme, kişi başına milli gelirde 25 bin doları geçme ve benzeri hedefler. AAnın da bu noktadaki hedeflerini fevkalade önemsiyorum. Dünyanın en büyük ilk 5 ajansı arasına girmek... Ben AAnın bunu başaracağına yürekten inanıyorum.
     AA Kayseri Bölge Müdürü İsmail İçer de AAnın, 100. yıl vizyonu çerçevesinde hazırladığı 2012 almanağının bu yıl Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde yayımlandığını belirterek, kurumun çalışmaları hakkında Vali Savaşa bilgi verdi.
    
     -AA, mazlum milletlerin sesi oldu-
    
     Bölge Müdürü İçer, daha sonra ziyaret ettiği Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünvere de AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürkün mektubu eşliğinde, Anadolu Ajansı 2012 Almanakı sundu.
     Almanağı inceleyen Ünver, geçmişten günümüze habercilik denildiğinde Türkiyede ilk olarak akla AAnın geldiğini, Kemal Öztürkün Genel Müdürlüğü ile dünya ajanslarıyla yarışır konuma ulaştığını belirtti.
     AAdaki yeni yapılanmayı yakından takip ettiğini, özellikle yurt dışında bir dönem Osmanlının hakim olduğu coğrafyalarda büroların açılmasını memnuniyetle karşıladığını vurgulayan Ünver, Geçenlerde Makendonyaya gittim. Orada karşımızda sadece Anadolu Ajansı kamerası ve muhabiri vardı. Bu tablodan gurur duydum ve yanımdaki belediye başkanı arkadaşlarıma, Bakın AAnın farkı bu dedim. Gerçekten AA çok önemli bir misyon yüklenmiş durumda dedi.
     AAnın, çektiği 2 kare fotoğrafla dünyanın sırtını döndüğü mazlum insanların dünya gündemine gelmesini sağladığını ifade eden Ünver, Anadolu Ajansında büyük bir anlayış değişikliği var. Bana göre artık geçmişe nazaran daha özgür, daha bağımsız haber yapıyor. Arakandaki, Suriyedeki, Myanmardaki katliamları, yayınladığı 2 kare fotoğrafla dünya gündemine getirdi ve kamuoyu oluşturdu. İnsanların, orada olup bitenlerden haberdar olmasını sağladı. AA, mazlum milletlerin sesi oldu diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Asil / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Nevşehir Valisi Savaş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER