Nevzat Palta Tarihi Kentler Birliğinin Süreklilik

Nevzat Palta Tarihi Kentler Birliğinin Süreklilik ödülünü aldı


AKSARAY (A.A) - Belediye Başkanı Nevzat Palta, Tarihi Kentler Birliğinin düzenlediği yarışmada Azmi Milli Sanayi ve Bilim Müzesi projesi ile ödül aldı.
     Aksaray Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarihi Kentler Birliği 2011 Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması ödülleri Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın da katıldığı bir törenle sahiplerine verildi.
     Antalyada düzenlenen Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ödül töreninde Aksaray Belediye Başkanı Palta, Azmi Milli Sanayi ve Bilim Müzesi projesi ile 2011 Süreklilik ödülüne layık görüldü.
     Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Jürisi Prof. Dr. Metin Sözen Başkanlığında jüri üyeleri yaptıkları değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:
     Son yıllarda kentin tarihi ve kültürel mirasını görünür, kent kimliğini algılanır kılmak için titiz ve istikrarlı çalışmalar yürüten Aksaray Belediyesi, Cumhuriyet dönemini simgeleyen milletin özveri ve kararlılığıyla kurulan Azmi Milli Un Fabrikasının anlamı ile önemini yeniden canlandıracak olan projeyle, bir endüstri yapısını güncel bir işlevle kültürel mirasa kazandırma girişimi nedeniyle Süreklilik Ödülüne uygun görülmüştür.
     Belediye Başkanı Paltaya ödülü Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak verdi.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Metin Bolat
<< Önceki Haber Nevzat Palta Tarihi Kentler Birliğinin Süreklilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER