Ney eşliğinde fındık topluyorlar

Ney eşliğinde fındık topluyorlar -Diyarbakırdan Sakaryaya gelen mevsimlik işçiler, ney sanatçısının ezgileri eşliğinde fındık topluyor -Ney sanatçısı Özkaya: -Osmanlı döneminde insanlar müzikle tedavi edilirdi, biz de fındık


SAKARYA (A.A) - Diyarbakırdan Sakaryaya gelen mevsimlik işçiler, ney sanatçısının ezgileri eşliğinde fındık topluyor.
     Malatyadaki kayısı hasadının ardından Sakaryanın Ferizli ilçesindeki Bakırlı köyüne gelen 15 mevsimlik işçi, geçimlerini sağlamak için sabahın erken saatlerinden itibaren fındık topluyor.
     Köyde tatil yapan ney sanatçısı Tezcan Özkaya da kimi zaman fındık işçilerine ezgileriyle eşlik ediyor.
     Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıldır ney üflediğini belirterek, ney sesinin insanları rahatlattığını söyledi.
     Vakit bulduğu zaman fındık bahçelerinde çalışan işçilere de ney üflediğini belirten Özkaya, Osmanlı döneminde insanlar müzikle tedavi edilirdi, biz de fındık işçilerine ney üfleyip yorgunluklarını atmalarını sağlıyoruz. İşçiler, ney sesini çok seviyorlar ve kendilerini rahatlattığını söylüyorlar, ney üflememden çok memnunlar dedi.
     Fındık bahçesi sahibi Osman Tunç ise Özkayayı çok sevdiklerini ifade ederek, yemyeşil tabiatta ney sesi dinlemenin kendisini ve çalışanları rahatlattığını söyledi.
     İşçilerin çavuşu Ahmet Kaya da Diyarbakırdaki zor yaşam şartlarının kendilerini Sakaryaya getirdiğini kaydederek, yevmiyelerin düşüklüğünden şikayet etti.
     Terörü kesinlikle istemediklerini anlatan Kaya, Ney eşliğinde çalışmamız verimimizi artırıyor. Çalışmadaki verimi görünce, arkadaşımıza her gün gelin çalın dedim. Daha önce hiç dinlememiştik ama bizim için çok güzel ve farklı bir deneyim oldu diye konuştu.
    
     Muhabir: Erol Ulu / Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ney eşliğinde fındık topluyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER