Niğdede 50 yıllık terzi, Yılın Ahisi

Niğdede 50 yıllık terzi, Yılın Ahisi seçildi


NİĞDE (A.A) - Niğdede 66 yaşındaki 50 yıllık terzi Hacı Osman Akpınar Yılın Ahisi seçildi.
     Bingöl-Muş karayolundaki terör saldırısında Jandarma Çavuş Mehmet Dildarinin şehit olması dolayısıyla ertelenen Ahilik Haftası kutlama töreni, bugün gerçekleştirildi.
     Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Vali Alim Barut, AK Parti Milletvekili Ömer Selvi, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Fahri Eker, esnaf odası başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Vali Alim Barut, törende yaptığı konuşmada, Ahiliğin Selçuklu ve Osmanlı toplumunun ana mihengi ve direği olduğunu vurgulayarak, tarih iyi incelendiğinde Ahilik müessesesi ne kadar güçlü ise devletin de o kadar güçlü olduğunun görüldüğünü söyledi.
     Barut, Çünkü devletin en önemi dayanağı olan insanın ruhuna, ekonomik, sosyal, hayatına hitap ediyor. Aziz Türk milletinin müesseseleştirdiği ve kendine has olan bu teşkilat, insanlığa yüzyıllardır hizmet eden bir teşkilat dedi.
     NESOB Başkanı Fahri Eker de, Osmanlıdan bu güne kadar ülkenin en zor zamanlarında Ahilerin her türlü fedakarlığı gösterdiğine dikkati çekti.
     Konuşmaların ardından Kayseri Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri, kalfalıktan ustalığa geçişi temsil eden şed kuşatma törenini canlandırdı.
     Çiftlik ilçesine bağlı Azatlı beldesinde 50 yıldır terzi olan ve Yılın Ahisi seçilen Hacı Osman Akpınara (66), Vali Alim Barut tarafından Ahilik kaftanı giydirilerek plaket verildi.
     Yılın en genç, en deneyimli ve bayan sezilen esnaf ile geçen yıl Somali insani yardım kampanyasına katkı sağlayan oda başkanlarına plaket verildi.
     Tören, mehter takımı eşliğinde esnaf kortejinin geçişi ile sona erdi.
    
     Muhabir: Betül Abbak / Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Niğdede 50 yıllık terzi, Yılın Ahisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER