Niğdede fahri trafik müfettişi sayısı arttırıldı

Niğdede fahri trafik müfettişi sayısı arttırıldı


NİĞDE (A.A) - Niğdede fahri trafik müfettişi sayısı 23ten 68e çıkartıldı.
     Niğde Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, trafik güvenliğinin temini, Türkiyede meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, trafiğin denetiminden ve yönetiminden sorumlu polise yardımcı olmak, toplumun maddi ve manevi varlığını tahrip eden trafik facialarını asgari seviyeye indirmek için alınan tedbirler kapsamında fahri trafik müfettişi sayısının arttırıldığı belirtildi.
     Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu 3. toplantısında 10 bin 500 fahri trafik müfettişi müracaatının onaylanarak, ülke genelinde olduğu gibi Niğdede de müfettiş sayısının arttırıldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     İlimize görevlendirilen fahri trafik müfettişlerinden, 45 fahri trafik müfettişinin 23-27 Temmuz tarihleri arasında eğitimleri tamamlanarak kimlik kartları verilip göreve başlatılmışlardır. Yeni fahri trafik müfettişleri ile birlikte ilimizde toplam 68 fahri trafik müfettişi görev yapmaktadır. Fahri trafik müfettişlerinin görevi, tespit ettikleri trafik suçları ile ilgili Trafik Suçu İhbar Tutanağı tanzim ederek, kural ihlali yapan sürücülerin cezalandırılmasının sağlanması ve trafik güvenliğinin temin edilmesidir. Fahri trafik müfettişliği uygulaması trafik sorununun çözümü için devlet-vatandaş işbirliğinin bir uygulama şeklidir.
     Vatandaşların araç kullanırken trafik kurallarına uyulmasını bir alışkanlık haline getirilmesinin istendiği açıklamada, kural ihlallerinin sürekli trafik ortamında bulunan fahri trafik müfettişlerince de denetlenmesi nedeniyle yapılan kural ihlallerinin mutlaka cezalandırılacağının bilinmesi ile trafik kazalarının önlenmesinin ancak güvenli bir trafik ortamı yaratılması ile mümkün olacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Niğdede fahri trafik müfettişi sayısı arttırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER