Niğdede trafik sorunları masaya yatırıldı

Niğdede trafik sorunları masaya yatırıldı


NİĞDE (A.A) - Niğdede trafik sorunları masaya yatırıldı.
     İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Belediye Meclis Salonunda düzenlenen değerlendirme toplantısında, tüm dünya ülkelerinin ortak sorunlarının başında trafik kazaları geldiğini söyledi.
     Türkiye ve Niğdenin de en önemli problemleri arasında yer alan trafik kazaları ile ilgili değerlendirme toplantısı düzenlediklerini belirten Uludağ, uygulanmaya başlanan Trafik Güvenliği Çalışması kapsamında 2010-2020 yılları arasında kaza oranlarını yüzde 50 düşürmeyi hedeflediklerini belirtti.
     Niğdede 2012 yılının ilk 8 ayında 599 trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Uludağ, bu kazalarda 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 562 kişinin yaralandığını ve 2 milyon 788 bin 920 liralık maddi hasar oluştuğunu vurguladı.
     Türkiye genelinde olduğu gibi Niğdede kaza ile birlikte yaralanma ve ölüm oranlarında her yıl artış yaşandığına dikkati çeken Uludağ, kazaların en fazla aşırı hız, arkadan çarpma, geçiş önceliğine uymama gibi nedenlerden kaynaklandığını dile getirdi.
     Uludağ, trafikte hoşgörü ve saygının daha fazla ön plana çıkması sayesinde kaza oranlarının düşürülebileceğini belirterek, bununla birlikte kemer kullanımının ölüm ve yaralanma olaylarını yüzde 40-50 oranında azalttığını söyledi.
     Bu kapsamda Niğde Kemer ile Daha Güzel uygulamasını başlattıklarını ve kemer takma oranlarını yüzde 90lara çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Uludağ, bu konuda vatandaşların da desteğini istedi.
     Toplantıya, Niğde Valisi Alim Barut, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, NÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, daire müdürleri, siyasi parti il başkanları ve emniyet çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Niğdede trafik sorunları masaya yatırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER